Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Роси спря да вика неволята

Роси спря да вика неволята

04-12-2017 Янаки Д??М??ТРОВ

В последните пет мача Левски опази мрежата си суха. Това обаче не е новина. Но фактът, че в последните два вкара 7 гола, си е истинско постижение на фона на онова, което отборът показва при Делио Роси. Още повече че преди 2 седмици сините направиха 0:0 срещу последния в класирането Вито??а Бистрица. В срещата с новака те така и не достигнаха до чиста ситуация за попадение.
Ясно бе, че ако Роси не започне да променя нещо, мястото му ще започне да изстива с бързината, с която градусите през декември намаляват. Оправданията му от рода, че това са футболистите, с които разполага, че характеристиките на тези, които има в предни позиции, не са същите, които той харесва, че в предни позиции отборът играел по инстинкт, отдавна не са модерни. Преди две седмици италианецът прилича??е на човек, който не спира??е да вика на помощ неволята за играта в нападение.
В последните две срещи той спря да го прави. ??зхвърли в ко??а очевидно неработещата схема с ромб в центъра на терена. Най-накрая се върна към праволинейността и постави Прохазка вдясно, където той е много по-полезен. Ре??и да смени и заприличалия на „свещена крава“ Бу?? - румънецът бе??е забравил кога е вкарал за последно, но неизменно започва??е като титуляр. В крайна сметка го сложи на пейката и започна да експериментира - пробва с Вутов на върха на атаката, постави Мапуку на левия фланг… Тези ходове най-малкото направиха така, че Левски да не е толкова предвидим. Защото всеки може??е да назове стартовия състав на сините, та дори и какви смени, при това доста късни, ще направи сеньор Роси. Пробите засега дават резултат. Мапуку реализира в два поредни мача, Прохазка също е различен - бе в основата на две от попаденията при 4:0 над Дунав, при това изостри атаката с пасове с по едно докосване... Та дори и Васил Панайотов вкара три попадения, при това идентични.
Наред с тези промени Роси даде ??анс и на някои от резервите - Белмонт и Ро??у помирисаха терен, а Мапуку си върна усмивката, защото преди това знае??е, че повече от 10 минути няма как да получи. Настроението се пови??и и сред титулярите, и сред тези на пейката. А с това и резултатността. Роси направи корекции и това даде позитивен ефект.