Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Роси и Русев играят доста интересен мач

Роси и Русев играят доста интересен мач

24-01-2018 Желю СТАНКОВ


??нтересен мач играят Делио Роси и Спас Русев. Свидетели сме на дълги разигравания, като никой не рискува с излизания на мрежата или по-остри удари. ??грае се като на кортовете „Академик“, предимно „на сигурно“. Още в самото начало собственикът търсе??е треньор, който да се превърне в синия Фъргюсън. После нещо си промени намеренията и вариантът с Аврам Грант избледня, за да се стигне до специалист, който ще тренира играчите.
Само че Делио Роси е твърде предпазлив. Той тренира играчите и често си мени приоритетите. Ту може да развие качествата на наличните футболисти, ту непрекъснато иска да му бъдат набавени нови качествени попълнения. Сами сещате обаче, че Аймен Белаид и Светослав Костов със стра??но много забележки биха се доближили до този типаж – те няма как да направят разликата и да вдигнат нивото. Стар??и треньорът обаче си трае и не поема отговорност, докара ли са му ги, уж ги е одобрил и ще ги тренира. А в същото време пак връща топката към Спас Русев. Шефът много добре знаел от какви играчи има нужда Левски и вярвал, че ще му ги осигури.
?? пак стигаме до момента, в който спортният директор, който този път е с табелка на кабинета си „мениджър и координатор бла-бла“, отново се оплаква, че се налага да отсяват не от десетки, а от стотици предложения. А да сте чули от ЦСКА или Лудогорец да споделят подобни „откровения“ от забързаното и напрегнато ежедневия по време на трансферен прозорец? Там тихо и кротко си правят каквото си правят и не се оплакват. Сигурно няма и да ги чуете.
В нормалните големи клубове си имат избистрена стратегия при селекцията. Едните си имат утъпкана латино-португалска пътека, както и другите, които напоследък залагат и на Пол??а. А Левски седмици наред се бори за подписите на играчи, които са изскочили от храста и които по всяка вероятност никога не са гледани на живо нито от треньора, нито от спортния директор, нито от така нареченото скаутско звено, което в последно време се свежда до един човек, който е на всеки мач на „Герена“, вместо да обикаля и да гледа футболисти.
Дано някой от ръководството Левски се прежали да съобщи, че Онженда и Ривалдиньо са гледани от хора на Левски някъде по стадионите в Европа. Французинът се появи, предложен от някого, потренира малко, колкото да се разбере, че не може да мине медицинските тестове. Синът на Ривалдо пък аха всеки момент да подпи??е с Левски и както е обичайно за сините, винаги се появяват някакви спънки. ?? ако един ден сделката се случи и Ривалдиньо не започне да бележи гол след гол, феновете ще кажат – е за тоя ли се борихме цяла зима.
А такива случки ще има докато собственикът на Левски, който и да е той, не съобщи на спортния директор и треньора в прав текст с какъв бюджет за селекция разполага. Спас Русев, посредством говорителя си Красимир ??ванов казва, че има достатъчно средства. А „достатъчно“ е много относително и разтегливо понятие. Такива случки ще има докато спортният директор, който и да е той, не формира група скаути, които са наясно с материята и които могат да бъдат последователни в работата си. ?? на последно място – такива случки ще има и докато треньорът не знае боли ли го, сърби ли го. Защото и той самия май не е наясно дали иска Левски просто да участва в първенството или е до??ъл на „Герена“ да се бори за трофеи.
А докато в Левски има такива интересни мачове между ръководство и служители, запалянковците няма как заемат място на трибуните.