Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

25-06-2015 Респект

Респект

25-06-2015 ??лиян ЕНЕВ, Гонг

Респект и уважение! Нека го дадем на Локомотив София в последния му път. Пи??а тази редове със сълзи на очи, докато се опитвам да проумея как и защо бронзовият медалист ще изчезне от картата. ??сторията на червено-черните ми прилича на онези драми, след които остава?? безмълвен и не знае?? какво да каже??! Просто стои?? и гледа?? в една точка с празен поглед, но това за жалост не е филм, а суровата действителност!

Ще ви издам нещо от кухнята. Знаете ли, в този клуб винаги е имало колектив. Като започнем от ??колата, където децата никога не са имали еднакви екипи, еднакви футболни топки, еднакви обувки, но са имали еднакви ценности и ги е обединявало една цел – Локомотив-ът да върви. Да, „Надежда” е работнически квартал, където нищо не се дава на готово и за да заслужи?? нещо, трябва да се пребори?? за него. ?? в живота е така, на терена също. Сложният път към възмъжаването.

На стадион „Локомотив” истински мъже не липсват! Ръка за ръка футболисти, треньори и фенове се озъбиха на безпаричието и заедно поеха по пътя си напред. В този отбор започнаха да се оформят лидери, някои стигнаха до националния отбор, Гъргоров се завърна и допринесе за онзи специфичен локомотивски дух. Димитър Васев и помощниците му не говореха много. Резултатите на терена казваха достатъчно. Трето място и бронзови медали, равняващи се на ??ампионска титла! ВЕЛ??КО! Вчера в най-тъжния ден в историята на клуба, отличията бяха връчени. Емоциите взеха връх и в очите се появиха сълзи. Дори в тях има??е нещо положително. Сълзите показват емоция, отно??ение.

Когато започвах да се занимавам с футбол, гледах по телевизията едно интервю на Кристиян Добрев, в което със специфичната си ??ирока усмивка той обяснява??е на репортерите как ще опази с лекота противниковия нападател. Звуче??е толкова самоуверен и сигурен. Докато гледах интервюто си казах, че този човек е толкова твърд, че едва ли нещо може да го накара да се разплаче. Е, гре??ал съм! Железният Георги Марков също не с сдържа. Тъжният капитан Александър Бранеков държе??е в ръце красивата си дъщеричка, на която след време ще трябва да обяснява защо татко й вече не е в Локото. Всички футболисти заслужават по една добра дума. Всъщност заслужават много повече, заслужаваха да играят в лига Европа, заслужаваха да играят в А група и догодина, заслужаваха повече уважение.

Накрая, няколко думи и за феновете. Те отново бяха до своя любим отбор и винаги ще бъдат. Понякога са обект на закачки, че са малко, че не могат да напълнят един вагон. Но това, което имат в сърцата си няма кой да им го отнеме. ?? те демонстрираха своята любов снощи. Един от плакатите им гласе??е „Честта и верността не се продават”. Благословени са хората притежаващи тези качества. Всеки един ??СТ??НСК?? локомотивец ги притежава. Затова не страдайте, а се гордейте!

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар