Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

21-01-2015 Пулев за Кличко: Видя се кой е простакът

Пулев за Кличко: Видя се кой е простакът

21-01-2015 Тема спорт

Кубрат Пулев коментира пред Труд атаките на Вадимир Кличко, с когото се боксира през ноември 2014-а година. Както е известно, украинецът си позволи да нарече Пулев "задник" преди броени дни, а Кобрата сподели, че по този начин се е видяло кой е "простакът" в цялата ситуация.

Припомняме, че преди и след мача има??е престрелки между двамата боксьори, а Пулев бе упрекнат от някои, че се държи непристойно.

"Доволен съм, че най-после се видя много ясно и много точно кой е простакът от нас двамата. Защото, когато аз казах истината и преди мача, и особено след него, веднага се намериха хора у нас, които ме обвиниха в много грехове, невъзпитано държание и какво ли още не. Не съм им обиден, защото всеки има право на мнение", започна пред Труд Пулев.

"Но държа да е ясно, че аз никога, ама никога не съм обиждал Кличко като човек. А отдавна съм наясно, че той е много добър боксьор, но не е добър човек. Дори когато се тиражираха мои думи, че бил „момиче”, аз казах, че се държи като момиче. Казах го на немски, не намерих точната дума и казах буквално „държи се като момиче”, а не самият той е момиче. Което гре??но бе??е разпространено и тиражирано. Повтарям - никога не съм си позволявал да обиждам човека Кличко. Виж - за боксьора Кличко е съвсем друго."

"Казвах, и пак ще го повторя - той избягва системния допинг контрол. Не се явява на проверки, скривайки се зад някакви правила на Германския боксов съюз. Но и за децата е видно, че по този мого важен въпрос не бяхме равнопоставени преди боя. Мен ме проверяваха всеки път, когато си дойдех в България. А него нито веднъж. Е, какво да си мисля тогава? Да не говорим, че не само по отно??ение на допинга и на проверките той бе??е в много по-силна позиция още преди да се качим на ринга. Да не повтарям и цялостното отно??ение на организаторите на мача към моя щаб, към българските журналисти и тяхното пренебрегване, към тесните ръкавици, които ми дадоха..."

"Какво означава според вас фактът, че той отложи мача и го пренасрочи? Това отно??ение на световен ??ампион ли е? ??ли на човек, който иска да спечели максимално много дивиденти преди боя? Аз моите гре??ки си ги знам, видял съм ги и ще се опитам да ги поправя. Но ние не бяхме в равни позиции преди мача и това трябва да е известно на всички."

"Ето че сега, вече абсолютно проста??ки, си позволи да ме обиди лично. Това наистина показва какъв е Владимир Кличко - арогантен тип, който не се държи като световен ??ампион."

"В случая ме е яд най-много, че си позволява да ме напада в лично качество. Така напада един българин. ?? ми се иска всички вече да са разбрали кой какъв е и от какви позиции говори преди, а сега и след мача. Жалко е световен ??ампион, носител на поясите на четири световни федерации, да се държи по този начин. Кличко просто е жалък в опита си да ме обиди, защото цял свят видя, че той отложи мача без причина. ?? сега е още по-жалък, като ме обижда. Всеки, който е обективен, може да прецени - какво съм казал аз, кога съм го казал и как съм го казал. ?? какво е изрекъл Кличко. Сравнението ясно показва кой какъв е. Видя се кой е простакът!"

"Най-важното за мен е, че получих страхотна подкрепа от българите. ??ска ми се и занапред да е така. ?? най-голямото ми разочарование е, че не успях да зарадвам тези, които стояха зад мен с цялото си сърце и ду??а. Вярвам, че ще го направя. Ние, българите, сме корави хора и никога не се предаваме. Болно ми е, че у нас се намериха хора, които ме критикуваха яростно, сяка?? съм излязъл на ринга да се бия от името на друга държава. Но още по-важно е, че силно вярвам, че отново ще имам възможност да представям България на най-високо равнище и да се бия като българин", завър??и Кубрат Пулев.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар