Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

28-05-2019 Прокуратурата в Пловдив с две обвинения към Камбуров

Прокуратурата в Пловдив с две обвинения към Камбуров

28-05-2019 Тема спорт

Районната прокуратура в Пловдив е повдигнала две обвинения спрямо нападателя на Берое Мартин Камбуров. Както е известно, в неделя футболистът е бил арестуван от органите на реда в Пловдив след хулигански прояви. Всичко идва, след като на автомобила на неговата приятелка са били поставени скоби, а след пристигането на служители на Общинската полиция играчът си е изпуснал нервите. Вчера прокуратурата излезе с разяснение по случая. Оказва се, че Камбуров е бил арестуван за 24 часа, като е платил 1000 лева гаранция, за да излезе.
„На 27 май 2019 г. Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство Мартин Камбуров, на 38 г., за това, че на 26.05.2019 г., в Пловдив, противозаконно е унищожил чужди движими вещи – три броя "скоби“ от система за репатриране, собственост на ОП "Паркиране и репатриране“ Пловдив – престъпление по чл. 216 ал. 1 от Наказателния кодекс, и за това, че на същата дата в Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и явно неуважение към обществото – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс. Според събраните до момента доказателства на 26.05.2019 г. в Пловдив, на ул. „Полк. Сава Муткуров“ лек автомобил, марка „Фолксвагаген“, бил спрян след поставен знак за забрана за престой и паркиране и допълнителен указателен знак за репатриране с „паяк“. Покрай него преминал специален автомобил от ОП "Паркиране и репатриране“ с трима служители - водач, такелажник (прекачвач) и полицейски служител от Общинска полиция. Заради неправилното паркиране на лекия автомобил, марка "Фолксваген“, били поставени три броя скоби и предстояло репатрирането му. В този момент пристигнал обвиняемият М.К. Автомобилът бил собственост на негова позната. Когато видял тримата служители, обвиняемият започнал да ги обижда и ругае по повод действията им. Той хвърлил по унизителен начин на земята пред тях 30 лева – една банкнота от 20 лева и една банкнота от 10 лева, за да плати таксата за неправилно паркиране. Полицейският служител му поискал документ за самоличност, но М.К. отказал да го предостави. Той се качил в автомобила и потеглил с поставените три броя „скоби“. След няколко метра спрял, като на място пристигнали екипи на „Общинска полиция“ и на Трето РУ на МВР-Пловдив. Установено е, че „скобите“ са били повредени по време на движението и не могат да се използват повторно. М.К. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Днес, 27 май 2019 г., с постановление на прокурор му е наложена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 1000 лева. Бързото производство ще приключи в законния срок“.
Футболистът е трябвало да пътува за София. Той спрял за броени минути пред дома си на пресечките на ул. „Полк. Сава Муткуров“ и „Луда Яна“. Бил с колата на приятелката си Гергана. По време на скандала към Камбуров и униформените се приближил друг човек от квартала, който започнал да снима случващото се с телефона си. Тъй като отказал да се легитимира, той също бил задържан и отведен в Трето районно в Пловдив. Осъден е по бързото производство и му е наложена 100 лева глоба за дребно хулиганство, но е освободен.