Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Продължавайте да говорите

Продължавайте да говорите

21-04-2018 Желю СТАНКОВ

Голяма говорилня стана тези дни. Да се чуди?? – да плаче?? ли, да се смее?? ли. А Бойко Борисов трябва??е да спре първенството, да извади на оживено кръстовище министър Кралев, Боби Михайлов и МВР ??ефа. ?? докато не измислят работещи и приложими мерки против футболното хулиганство, да стоят там. Да си говорят, да пи??ат и да вкарват закон в парламента. Както кметицата на „Младост“ я закопчаха показно, така трябва и тях да ги изложат на показ. То не е година, не са две, само говорене. Какво трябвало да стане. Трябвало, ама не станало. Едно и също нищо, години наред.
Разбирате ли, че няма никакво значение от всякакви усилия на министерства, федерации и институции, щом има опасност за живота и здравето на полиция и публика?
Какво трябвало? Ама това 20 години го слу??аме от, общо взето, едни и същи лица.
Новото: На билетите да има ЕГН-та, отпечатъци от пръсти, кръвна група, секрет от слюнка… Лични карти?! Ха-ха, недейте. Забрани? Ама те виновните и наказаните, колкото и малко да са те, си влизат от други входове на стадиона, не там, дето са им разлепени мътните снимки. А лумпенът не трябва да припарва наблизо! Наказаните трябва да се явят в часа на мача в ареста на районното и след кратки инструкции да започват да чистят коридорите. Няма такъв, който е наказан да не стъпва на стадион или в зала и да не се е похвалил, че е бил на мач през това време.
Билетите ще бъдат с места. Е, голям праз! Вътре се пускат димки, факли, хората се местят, слагат си маски, хвърлят си връхните дрехи. Ходи го търси бомбаджията.
Един осъден полицията го търси 10 години. Той обаче участва в рали и със състезателния си автомобил помля зрители. Едни перничани ги дебнеха да оберат банкомат, съпроводиха ги, видяха ги как го обират и ги изпуснаха. Та така с поименните билети, това няма да работи и няма да помогне. На така наречените Братя Галеви като им знаем имената, какво? Наскоро МВР пусна списък с издирвани, а част от тях отдолу с реални профили във Фейсбук пи??ат, че несправедливо са търсени.
А тези, които наскоро се биха на пистата на „Лаута“, нали им знаят имената? Някой от побойниците да има забрана? ??ли ако има, спазва ли я? Някой следи ли го?
А случайно някой да е забранил на административния директор на Септември да ходи на мачове, след като слезе на терена в Разград и запла??ително тръгна към съдиите, но бе хванат и озаптен? Ами ако той има??е пистолет като боса на ПАОК Савидис?
На Националния стадион ще има камери. Ама нали при откриването на „Васил Левски“ след основния ремонт казаха – край на хулиганството, камерите вече ще показват и пломбите на най-задните зъби на виновниците. Ще??е да има стаичка с дежурен прокурор и ако някой направи нещо – по бързата процедура, още на стадиона. Помните ги тези неща, нали. Много говориха тогава.
Можем да бъдем сигурни само в едно - от голямата говорилня всеки е спестил по нещо. Феновете да не знаят кой е извър??ителят е леко под съмнение. Полицаите да нямат начин да реагират веднага, пак е дискусионно. Клубовете, дето осъждат вандализма, да не са наясно за какво иде реч, хайде моля ви се. Всички са в един цирк и много добре си знаят номерата. Ами продължавайте да си говорите. Дайте да дадем. Държавата да спре футбола, това ли искате? Заради някакви си неадекватници. Така че до доказване на противното ще смятаме, че държавата си дундурка футболните хулигани и си ги отглежда.
Пък сме??ното е, че накрая изтъпанчиха старата лисица Ками??ев да прочете едно ре??ение и после да отговаря на неудобни въпроси, при все че всички сме наясно, че наказанието на Левски не е взето от Дисциплинарната комисия. На която правилникът е потъпкан, скъсан и изхвърлен в ко??а. Наистина, защо изобщо ги пи??ете тези правилници и други нормативни документи, като не ги спазвате. А това, вчера??ното, дори и Боби Михайлов го е научил от друго място.