Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

02-03-2020 Примирен, бездушен и апатичен ЦСКА!

Примирен, бездушен и апатичен ЦСКА!

02-03-2020 Георги АТАНАСОВ

Тягостна, направо непоносима картина от страна на ЦСКА. Това видяхме в двубоя с Царско село, особено след почивката. Спортно-техническите проблеми са ясни, но идва въпросът защо не бе проявен дори минимален характер. Много обстоятелства могат да се изтъкнат като алиби. Но защо след почивката отборът не направи дори опит да осъществи обрат?! Нямаше дори стихийни атаки. Нямаше опити за влизане в наказателното поле с физика, нямаше ги дори обичайните центрирания, от които все нещо може да стане. Играчите трябваше да търсят победата със зъби и нокти, дори с цената на нарушения и картони. Но да се види, че водят битка за каузата на ЦСКА. Нищо подобно обаче - примирен, бездушен, апатичен отбор! Може да изброяваме синоними до припадък. Накратко - картината беше тягостна за всеки фен на ЦСКА. Трудно е да се намери обяснение за състоянието, в което се намира отборът.
Отделен е въпросът за двойния стандарт и защо Левски не може да играе в Бистрица, а ЦСКА може.
Хвърлените бутилки и снежни топки по Крушчич пък са израз на

дълбокото
разочарование на
привържениците

Треньорът винаги е главният гръмоотвод при спортна буря. Стига се и до въпроса какво е правено по време на зимната подготовка. Крушчич, разбира се, не може да избяга от своята отговорност. Но трябва преоценка на 80 процента от играчите в ЦСКА, поне от тези, участвали в срещата.
Треньорска смяна по никое време звучи като крайна мярка. Не че е невъзможно, но каква би била печелившата алтернатива два месеца и половина преди края на сезона? Дали някое утвърдено име ще се наеме да вади каруцата от калта? Кърпеж с назначаването на нов помощник също няма да даде резултат. Така че треньорският въпрос е доста труден. Срещу Царско село Крушчич

категорично
се провали

с подготовката и подхода към мача. От друга страна, при тази трагична продукция започваме да се замисляме дали голямата причина не е в някои от изпълнителите?! Дали толкова си могат, или саботират наставника - това вече са хипотези. Но... И все пак е ясно, че ако ЦСКА отпадне от Ботев Враца за купата, то тогава вече ще е абсурдно да се държи това треньорско ръководство.
Тук е моментът да отбележим още, че Крушчич тотално обърка смените. В един момент най-качественият изпълнител Белтраме беше изваден, а на терена се събраха Соу и Юрич, които се неутрализираха един друг. Изведнъж нападателите се оказаха откъснати от останалата част от отбора. И оттам вече липсваше и всякаква комбинативна визия на терена. Другото е, че тези хвалби колко много национални състезатели имаш всъщност са харакири. ЦСКА тръгна да подхранва националната селекция и какво се случи - Турицов не беше в групата, а Малинов не можеше да изкара мача. Всичко това заради двубой с втория отбор на Беларус - пълен абсурд!
При цялостния

хаос на терена

едва ли е необходимо да се разчопля представянето на всеки играч поотделно. Има някакви светли лъчи като Антов и Белтраме, но това няма как да успокои червената общност. Бусато получаваше много хвалби, но този път не беше на нужното равнище и вторият гол в немалка степен трябва да тежи и на неговата съвест.
Очевидно е още, че Крушчич не тежи достатъчно като авторитет пред играчите. Вече изглежда практически невъзможно помирение между него и публиката. Беше премината някаква граница. Може би, ако ЦСКА вземе купата с Крушчич, нещата в това отношение ще се променят. Но между ЦСКА и трофея в момента стои огромна пропаст, още повече, като се вземат предвид изявите срещу Царско село. Дори ЦСКА да премине Ботев Враца, който впрочем не е по-слаб отбор от Царско село, то с подобна игра армейците няма как да се надяват на каквото и да било.