Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Престъпници извадиха  един град от футбола

Престъпници извадиха един град от футбола

22-05-2018 Жаклин М??ХАЙЛОВ

Народът е казал – рибата се вмирисва откъм главата. След като имаме тази футболна управа, ще се случват такива престъпления спрямо футбола, като това, което видяхме в Благоевград. Първо видяхме как един клуб, който цяла година не може да спечели дори две победи, благодарение на безумния регламент не отпада поне засега. Второ, видяхме, че в България имаме най-ло??ото съдийство в света, защото вторият гол на Вито??а Бистрица бе от очеизваждаща засада. А се оказа, че в случая дори байрактарят не е бил виновен, защото вдигнал флага, а главният Тодоров не се съобразил с виждането му. Стават гре??ки навсякъде по света, затова се въведе видеоповторението и се вижда ефектът от него. В на??ето първенство това няма да се въведе никога, защото ще промени цялостната философия на българския футбол. А тя е пределно ясна - всичко се предвижда предварително. ?? всеки си има своята позиция в координатната система, от която зависи дали ще живее или умре.
Да, но отпадането на Пирин е смърт за една от важните истински футболни вериги на футбола у нас. Сега цяла Югозападна България, представяна от големите Пирин, Марек, Миньор, от по-малките Вихрен, Велбъжд, Гоце Делчев, Разлог, Рилски спортист, Банско, ще отсъства от картата на българския футбол. Отбори, които са създавали добри футболисти и клубове с горещи фенове, които обичат да ходят на мачове. Всички тези марки във футбола се заменят от отбори като Вито??а Бистрица и подобни на тях, които нямат никаква традиция. Не подценявам усилията на симпатичния Костадин Ангелов, който е сред начетените и образовани треньори у нас. Но някак постижението му да остане за втори бараж е самоцелно. Какво ще прави Вито??а Бистрица догодина в елита. Отново ще чака до април да спечели мач, без да победи нито веднъж в редовния сезон. Ако е да правим рекорди за Гинес, нека да продължаваме по този начин. Но все пак в БФС трябва да си дават сметка, че опразниха поредния стадион в България. Вместо да връщат хората, те ги гонят. Що се отнася до баража Локомотив София – Вито??а, то всички, които обичат футбола, трябва да извикат силно: „Само Локо“!