Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Пред баскетбола има само два верни пътя

Пред баскетбола има само два верни пътя

27-02-2016 Хари ЛАТ??ФЯН


Отказът на Шарон Друкер не изисква коментар. ??зраелец – да си се оправя. Подигра се с федерацията и с българския баскетбол, но какво от това? Нито е първият, нито ще е последният. Направи го от ролята на треньор, преди това толкова американски играчи са го правили, че е изли??но да му се обръща внимание. Ясно е, че колелото се върти и в един момент България ще има възможност да му върне „жеста” по някакъв начин.
Сега пред федерацията остават два реални и може би единствени варианта. Предвид краткото време до лятото нов чужденец не изглежда добър такъв. Отказът на Тони Дечев преди месец, заявявайки, че не се чувства готов, затваря и тази врата. В такъв случай Глу??ков и компания имат два мъдри хода, освен ако изневиделица Панайотис Янакис не каже „да”.
Единият, който е по-скоро временен, само за тези квалификации, е Росен Барчовски. Специалистът не веднъж се е отзовавал в подобни ситуации и познава до болка както младите, така и по-опитните играчи. За толкова кратък срок може би ще се справи най-добре предвид положението, в което се намираме. След което ще даде път на Любо Минчев, който си е извоювал правото през годините да му се гласува доверие.
Вторият – самият Минчев да пренебрегне своите принципи и да каже „да”, въпреки че вече три години го забравят и в последния момент зачеркват. Но в този случай, за да се съгласи, трябва да има гаранции и дългосрочен твърд договор. Тоест – некласиране това лято, в тази ситуация и група, да не се счита за провал, а да му се даде ??анс да работи спокойно с ясната цел, че се гледа към 2021-ва. Треньорът на Берое познава най-добре от всички сега??ния материал. Бил е наставник на 99% от потенциалните национали в различните юно??ески и младежки формации.
Какъв ще е ходът на федерацията ще стане ясно след 4 дни. Но извън тези две имена нищо друго не изглежда логично.