Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Почна рязането на заплати

Почна рязането на заплати

16-06-2020 Янаки ДИМИТРОВ

Наред с търсенето, засега неуспешно, на големи спонсори, новите големи акционери в Левски Наско Сираков и Тити Папазов имат сериозни намерения час по-скоро да уговорят футболистите с големи заплати да намалят възнагражденията си. Престоят тежки документални казуси, защото по време на пандемията почти всички се съгласиха да коригират парите си в посока надолу. Но това бе само за периода на извънредно положение, което бе отменено. Заплатите обаче се трупат ден след ден, има и други неотложни плащания, а наскоро с гриф „спешно” бе назована сумата от 4 милиона лева. В същото време даренията от феновете бележат спад и не е ясно точно как ще бъде завършен сезона. Основните ръководни фактори вече отбелязаха, че макар и малка, възможността за фалит на клуба продължава да съществува.
По въпроса със заплатите, ще се процедира според размера им, като идеята най-високите да бъдат намалени с над 50 процента. В тази група са Симеон Славчев, Насиру Мохамед и Холмар Ейолфсон. Първите двама за в диапазона 20-22 хиляди евро на месец, а исландският централен защитник излиза около два пъти по-скъп на бюджета на клуба. Казусът с Насиру е на етап предложение за разтрогване на договора, но на този етап агентите му категорично отхвърлят такъв вариант. Наско Сираков ще се опита да се освободи и от други чужденци, които не искат да си намалят възнагражденията поне с 35 процента. На този етап няма категорично становище за бъдещето на Дени Алар, който направи отличен мач срещу Арда па позиция, на каквато не бе ползван при предишния треньор.