Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Поклон, Фернандо!

Поклон, Фернандо!

27-04-2018 Тема спорт

27-годи??ният Фернандо Каранга направи нещо абсолютно изумително, неподвластно на разума. Часове след като загуби майка си, бразилецът настоя да играе във вечното дерби. ?? не просто го направи, но бе??е един от малцината в червено, които се хвърлиха със страст в мача. Въпреки ужасната лична трагедия Каранга се показа като голям мъж, напълно отдаден на ЦСКА. Пренебрегна себе си, за да помогне на отбора.
Но... Съдбата бе отредила 25 април да е ко??марен ден за бразилеца. Може би най-ло??ият в неговия живот. В 28-ата минута на вечното дерби десният крак на Каранга се огъна зловещо от зверското влизане на Кали Тиам. Бразилецът се разплака - и едва ли е било само от болка, но и от цялата несправедливост на ситуацията след загубата на майка му. Целият свят се сгромоляса върху Каранга в този миг.
?? какво направи нападателят? Скри се в съблекалнята? О, не - той преглътна горчивината и за учудване на всички се завърна на терена. Това бе??е забележителен момент. Каранга отново стъпи на тревата, а малко след това може??е дори да изравни резултата, след като нанесе удар именно с контузения си крак. Да, след тази ситуация той окончателно се свлече на земята и няма??е как да довър??и срещата. Но на 25 април Каранга направи нещо, което ще се помни. Прояви невероятно мъжество и характер. От такива играчи се нуждае ЦСКА.