Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

05-06-2019 Позволяват реконструкция на

Позволяват реконструкция на "Армията", но не и нов стадион

05-06-2019 Тема спорт

Публичното обсъждане на проекта за план на Борисовата градина стартира вчера. Първата сбирка се състоя в УАСГ и продължи над 3 часа. Дискусията не донесе позитивно развитие за ЦСКА, а предимно разногласие между клуба и общината. Представител на армейците бе адвокат Станислав Трендафилов, който още веднъж подчерта, че трябва да се изгради нов стадион на мястото на стария. Архитектът на проекта за Борисовата Атанас Ковачев и кметицата Йорданка Фандъкова обаче потвърдиха намерението си да не допуснат строителство на нов стадион, а единствено реконструкция и покриване на трибуните.
Представителят на ЦСКА адвокат Трендафилов заяви: „Държим изграждането на нов модерен стадион да се осъществи, а не да продължи съществуването на настоящото съоръжение от 1967 година. В тази насока сме направили подписка и сме получили подкрепа от 90 000 души. Ако спазим законовия срок от три месеца, ще съберем 300 000 подписа. Това е предложение заедно с държавата в лицето на спортното министерство. Нашето предложение е да не падне нито едно дърво при изграждането на чисто нов обект. Подчертавам - нов, а не реконструиран. Нашият собственик е сериозен природолюбител и се бори от години с незаконната сеч”, заяви Трендафилов по време на дискусията.
След като приключи речта си, той бе попитан от архитект Ковачев: „Предложете ни вариант за подходите и обслужването на стадиона”. А юристът контрира с друго питане: „В момента нормативно как предвиждате обслужването и паркирането на двата стадиона?”. Архитектът отговори: „Ние предлагаме да се разреши влизане с автобус при спортни срещи, но да няма достъп за автомобили по всяко едно време”. След това адвокат Трендафилов трябваше да отстъпи мястото си на друг гражданин с въпрос.
В следващите дни ЦСКА ще внесе свое предложение, чрез което да се разреши въпросът с изграждането на нов стадион. Препоръки и мнения могат да се подават до 19 юни. Второто и финално обсъждане на проекта за план на Борисовата градина ще е на 26 юни, отново в УАСГ.