Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Подписаха договора за „Армията” и Панчарево

Подписаха договора за „Армията” и Панчарево

05-01-2018 Тема спорт

Сагата около базите на ЦСКА окончателно приключи. Договорът за „Армията” и Панчарево стана факт вчера, само 24 часа след като клубът спечели конкурса за стадиона и тренировъчния комплекс. Крайният срок за подписването на контракта бе 10 януари, но нещата се финализираха близо седмица по-рано, така както и се очаква??е.
??зпълнителните директори на ПФК ЦСКА-София ЕАД Трифон Попов и на „Сердика спортни имоти“ ЕАД Мариана Петрова подписаха договора за наем на ст. „Българска армия“ и спортно-тренировъчна база „Панчарево“. На подписването на договора, което се състоя в „Музея на спорта“ в сградата на националния стадион, присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и легендите на ЦСКА, които са и част от ръководството на клуба - Димитър Пенев, Пламен Марков и Джони Велинов.
Договорът е за срок от 10 години, като при промяна на законодателството той може да бъде удължен. Според предложението на ПФК ЦСКА-София ЕАД месечната наемна цена за двата обекта ще бъде 62 000 лв. (без ДДС), а задължителната инвестиционна програма - в размер на 1 100 000 лв. (без ДДС). ??нвестиционната програма следва да се извър??и за целия срок на договора. Според условията на конкурса наемателят ще заплати авансово част от наемната цена на 4 равни вноски до края на 2020 г. Общата сума на авансовото плащане е 800 000 лв., като с нея ще бъде обезпечено заплащането на дължимата към момента към Столична община такса смет и данък сгради за двата имота.
За да гарантира изпълнението на задължителната инвестиционна програма, която е предложил при провеждането на конкурса за отдаване под наем, ПФК ЦСКА-София ЕАД ще представи банкова гаранция в размер на 10% от стойността на предвидените за съответната година инвестиции. Гаранцията се подновява всяка година. Наемателят е длъжен извън наема да заплаща и всички разходи за ток, вода, данък сгради и такса ТБО на двата имота. ПФК ЦСКА-София ЕАД има право да извър??ва допълнителни подобрения извън задължителната инвестиционна програма по двете спортни бази след съгласието на „Сердика спортни имоти“ ЕАД, като тези инвестиции ще бъдат приспадани от стойността на дължимия месечен наем, след като бъдат доказани.