Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

10-01-2016 Пламен Константинов:  Оказа се, че не сме готови  да играем на това ниво

Пламен Константинов: Оказа се, че не сме готови да играем на това ниво

10-01-2016 Тема спорт

Селекционерът на националния отбор Пламен Константинов призна, че с този състав тимът ни не е в състояние да се съревновава с водещите в Европа. Според него липсата на основни волейболисти, които са с по-големи възможности и опит, е основната причина, на която се дължи показаното по-ниско ниво в Берлин. Той направи това заключение при завръщането на състава от германската столица.
„Не можахме да изиграем на ниво най-важния за нас мач срещу Русия. Там загубихме практически ??анс за влизане в четворката. Относно мача с Франция аз не си спомням да сме изиграли един мач на честта както трябва, след като не сме изпълнили вече поставената цел. Видя се, не поднесохме изненада. Руснаците определено не са в перфектно състояние, Пол??а и Сърбия също. Най-вече от Сърбия се очаква??е с този състав да изглежда по различен начин, за мен също е необяснимо защо не се получи, но очевидно и ние не бяхме на нивото, на което бяхме на Европейското първенство. Основната причина за слабото ни представяне бе отсъствието на ключови играчи. След мача с Финландия и аз, и момчетата имахме надежда, че можем да постигнем нещо повече. Оказа се обаче, че не сме готови да играем на това ниво. В този състав не можем да се мерим с тези 6 топотбора в Европа. След като приключи олимпийският цикъл, ще има подмладяване на отбора и ще се разчита на други хора”, сподели Гибона.
Константинов призова фенове и медии да не съдят играчите му, тъй като това са им моментните възможности. „??грачите, които бяха в Берлин, се опитаха с каквото могат да помогнат на отбора. Не можем да виним някого, че има по-ограничени възможности. Според мен не трябва да се отнасят прекалено сурово към играчите. ?? от страна на феновете, и от медиите. Мисля, че тези момчета, които бяха в тима, с каквото можеха в момента, се опитаха да помогнат. Такъв ни е ресурсът в момента. Трябва да мислим стратегически за 2018-а и за следващата олимпиада през 2020-а. От тук нататък е наложително и трябва да се даде път на млади момчета. ?? да се види дали от тях някои могат да запълни тези празноти, които се отварят“, каза още селекционерът. Неговото желание е да бъде създаден втори отбор, който да играе на Европейската лига и да бъде обиграван за основния състав.