Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Пинто и Недялков  бележат отстъпление спрямо миналия сезон

Пинто и Недялков бележат отстъпление спрямо миналия сезон

31-10-2017 Виктор ГЕЦОВ


Рубен Пинто и Антон Недялков бяха най-постоянните футболисти на ЦСКА през миналия сезон. Дори в моментите, в които играта на отбора не споре??е и резултатите липсваха, двамата се открояваха на общия фон. Особено Недялков съумя да поддържа стабилност в играта си през целия ??ампионат и неслучайно бе избран за №1 от феновете.
През този сезон обаче в представянето и на двамата се наблюдава отстъпление. По-отчетливо е то при португалеца и най-вече след автогола му срещу Етър точно преди месец, с който оформи крайния резултат 2:2. Дали това му е повлияло, дали има нещо друго, но оттогава Пинто сяка?? не е същият футболист, гре??ките зачестиха, а ефективността му при отнетите топки и подаванията спадна. Вече се натрупа серия от 5 двубоя, в които той не е на нивото, което демонстрира??е по-рано. Пинто е разконцентриран в доста моменти, като срещу Славия негова гре??ка доведе до добра ситуация за съперника. ??ма голям брак в действията и си личи нестабилност в отиграванията му.
Отстъпление има и при Недялков, макар то да не е толкова отчетливо, както в случая с Пинто. Левият бек се включва по-рядко в атака през този сезон, пробивите му намаляха, напористостта му се занижи. В защита също има колебания. Недялков на този етап не успява да надгради спрямо миналия ??ампионат, когато бе??е еталон за постоянство.
Безусловно в момента ЦСКА се крепи най-вече на двама футболисти - Тиаго и Каранга. Показателно е, че те са вкарали 19 от 33-те гола на тима в елита и са участвали в почти всичките му ??ампионатни попадения. На тях се разчита да се разпи??ат или да измислят нещо в атака. ЦСКА видимо буксува, когато играта на Тиаго и Каранга не потръгне.