Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Петър Хубчев: Берое се намира в подем

Петър Хубчев: Берое се намира в подем

09-03-2016 Тема спорт


Стар??и треньорът на Берое Петър Хубчев заяви, че тимът му се намира в подем и отличията от последните години го доказват. Специалистът вярва, че с по-добро финансиране могат да се постигнат още по-сериозни успехи.
„На базата на постигнатото в последните години в момента еуфорията е малко по-голяма от страна и на футболистите, и на спортно-техническия и ръководния щаб, и, разбира се, на публиката. ??ма и по-голямо настроение за работа, тъй като и очакванията към отбора са по-високи. Придържаме се обаче, към ограничените финансови планове и съобразявайки се с тях, се опитваме да преследваме целите си през този сезон“, говори наставникът пред nbp.bg.
„Ще се стремим да продължаваме да надграждаме. Винаги можем да бъдем по-добри, каквито и да са условията – и елементарни, и перфектни. Що се отнася до настоящата материална база, смятам, че Берое разполага с едни от най-добрите условия за труд и развитие. Разбира се, че ако имахме финансовите възможности на някои от водещите клубове в България, би било още по-добре. Но пък от друга страна успехите са още по-сладки, когато спазваме наложените правила и сме по-честни с футболистите. А те от своя страна, в течение на времето разбират, че отно??ението на ръководството е напълно коректно и така са готови да дадат още повече от себе си. Това е истинското удовлетворение от работата“, споделя още Хубчев.
„Амбициите на клуба зависят от много фактори – треньори, футболисти и преди всичко от ръководството, което ре??ава дали е готово да инвестира още повече в този клуб, за да се развива. Гордея се с факта, че Берое се намира в подем и отличията от последните сезони го доказват. Лично за мен тези купи са най-големите ми успехи не само като треньор, но и като… футболист. Смея да кажа, че сребърният медал с Берое ми е точно толкова ценен, колкото и бронзовия медал с националния отбор от САЩ??? 94“, казва специалистът. Той говори и за феновете на заралии.
„През по-голямата част от времето досега съм усещал подкрепата им и потвърждавам, че публиката е голямото богатство на Берое – тази традиция, наложена през годините, и отно??ението и любовта на хората към отбора. Мисля, че няма значение кой е треньор или кой е ръководител – старозагорци обичат Берое и неслучайно вече 100 години футболът тук е жив“, споделя треньорът на зелено-белите.
„Най-големите бичове за футбола в България са черното тото, уреждането на мачове, намесата на вън??ни фактори в съдийството и използването на футболни агитки за политически цели… Всичко това отблъсква хората да бъдат на стадиона“, добавя Хубчев, който е горд, че може да води Берое навърх 100-годи??ният му юбилей.