Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

19-12-2013 Петър Курдов: Кривия и Мъри вече нямат място в Ботев

Петър Курдов: Кривия и Мъри вече нямат място в Ботев

19-12-2013 Росен АНГЕЛОВ

С бюджета и претенциите тимът трябва??е да е на второ или трето място, а не на седмо

Бив??ият футболист и треньор на Ботев Пловдив Петър Курдов разкритикува спортния директор Са??о Александров и наставника Станимир Стоилов за слабото представяне на тима през есента в А група.
„С бюджета, който Ботев Пловдив има, определено нещата не са добре и това е видно за всеки. С тази финансова обезпеченост представянето на отбора трябва??е да е много по-добро от това седмо място. За мен тимът трябва??е да е втори или трети“, каза Курдов пред „Тема Спорт“.
„Станимир Стоилов понатрупа доста опит, но явно в този формат, в който той се опитва да работи, нещата не се получават по простата причина, че набляга повече на чужди футболисти. Това е нож с две остриета, като се има в предвид, че славата на Ботев Пловдив е свързана само и главно с български играчи. „Колежа“ се пълне??е с футболисти, които са рожба на ??колата. Сега по принцип този процес е задействан. Няма другаде такова място в България, а и на Балканите, като базата в Коматево, но явно нещата ще закъснеят. Това, което трябва да дойде от ??колата за първия отбор, го няма и е жалко. А Ботев винаги се е славил с юно??ите си. Ботевисткият дух го няма. В повечето от мачовете се вижда една примиренческа, средня??ка история с футболисти, които определено не заслужават парите, които получават. ?? ако сложим това, което е в момента, като съскане от страна на бив??и футболисти, които са си дали частица от живота за Ботев Пловдив и стоят настрана, нещата идват в този вид, в който са сега“, продължи легендата.
„За Са??о Александров имам едно по-специално мнение. Той няма нужния ценз и образование да е спортен директор, да е ??еф в Ботев. Доколкото знам, той е със средно образование. Навсякъде по света хората учат, за да заемат този отговорен пост. На него му се дадоха много неща на тепсия. Той няма нужния опит и рутина. Започна много с рогата, а тази материя е доста специфична. Определено не може да се впи??е на „Колежа“. Някои неща вече ескалират, като случая с Грънчаров. Други, с останали футболисти, все още са в сянка, но в един момент ще експлодират“, добави Курдов.
„За поста спортен директор на Ботев има много по-заслужили футболисти и деятели, които са с доста повече опит и рутина. Моето уважение, нямам нищо лично, но мястото на Са??о Александров не е в Ботев Пловдив. Същото важи и за Станимир Стоилов. Една година да води?? тима, да има?? пълен картблан?? и да не може?? да сглоби?? отбор, който да се страхува дали ще падне навън, или ще завър??и наравно, както бе в последния мач с Черно море. Футболът не може да чака никого. Едно 70-80 процента от футболната гилдия – запалянковци и хора, които са тясно свързани с клуба, отдавна са изчерпали търпението си към тях. Те няма какво да дадат повече на Ботев“, завър??и Петър Курдов.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар