Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Отсъствието на Недялков се усеща

Отсъствието на Недялков се усеща

27-02-2018 Георги ВАС??ЛЕВ-ГОЧЕТО

ЦСКА за трети път този сезон не успя да вкара в домакински мач и това 0:0 с Черно море говори, че все още има неща, които куцат. Отборът се затруднява с „протокола” - мачовете, които трябва да спечели на всяка цена. ЦСКА допусна гре??ка в крайно неудобен момент. Когато има?? ??ампионски амбиции, си задължен да побеждава?? в такива двубои. Срещу Верея играха добре, но виждаме, че те седмица по-късно загубиха и от Дунав, което означава, че при тях има сериозен спад и не могат да бъдат мерило. Тази победа не бива да заблуждава. Срещу Черно море обаче си пролича за пореден път, че ЦСКА не успява да намери ре??ения в срещи с прибрани в отбрана опоненти. В някои срещи компенсира??е с настойчивост до самия край, но срещу Черно море натискът не бе убедителен, доколкото изобщо го има??е. Не се положиха достатъчно усилия, твърде спокойно действаха играчите и в крайна сметка мачът бе??е пропилян.
Сега на ЦСКА му предстои домакинство с Етър и смятам, че отново ще се затрудни с намирането на ре??ения в атака. Краси Балъков стегна нещата във Велико Търново, вече се забелязва напредък в представянето и очаквам Етър да се представи достойно на „Армията”. Още повече че настроението в ЦСКА няма да е добро след равенството. Да, отборът е далеч по-напред в своето развитие, а като класа няма никаква база за съпоставка, но това нищо не означава.
За ЦСКА най-важното е Каранга, Десподов и Тиаго да имат ден, както и Бодуров в защита. Около тях се върти играта. Раздялата с Недялков оказва влияние. Той бе??е паснал като дялан камък. Момчето се наложи, създава??е много проблеми на съперниците от задна позиция, участва??е пълноценно в играта и най-важното – бе постоянен в изявите си. Заместникът му Жеферсон очевидно се нуждае от време за адаптация, но и на този етап впечатленията ми са, че е с поне класа под Недялков. Парадоксално е да говорим за липсата на краен защитник, но Антон бе??е толкова полезен на ЦСКА, че напускането му се усеща. Сяка?? ЦСКА отстъпи малко назад през зимата. Новите попълнения като имена и визитки са доста обещаващи, но ще им е доста трудно да се адаптират и паралелно с това да играят важна роля в битката за титлата. За ЦСКА мнението ми е, че не изигра максимално добре картите си в паузата. Една гайка да е развита и ма??ината започва да скърца - напускането на Недялков нару??и спойката на отбора.
Съперникът в следващия кръг Етър също претърпя метаморфози през зимата, но те ще са за добро. Балъков пое доста тежко наследство. Дамоклевият меч е надвиснал над отбора и се бори за кожата си. Балъков трябва да изгради стил, да заложи на играчи, които носят модерното във футбола. Отборът се сглобява в движение и периодът ще е доста тежък. Но Балъков придава самочувствие на играчите. Да, в първите две срещи Етър не задържа аванса си, но се вижда прогрес. Две от новите попълнения се включват доста добре - Батрович е техничен футболист с интересни идеи. Мане пък предприема много нестандартни ходове, с отлични извеждащи подавания. Генерално трябва да се обърне повече внимание на играта в дефанзивен план.
Двубоят между ЦСКА и Етър обещава да е много интересен и успехът на домакина в никакъв случай не е гарантиран.