Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

12-05-2018 Откриха следи от Боян Петров

Откриха следи от Боян Петров

12-05-2018 Тема спорт

Първи предполагаеми следи от Боян Петров са били открити при издирването на българския алпинист в района на осемхилядника Ши??а Пангма.

Шерпите и китайските спасители са достигнали пе??а около 21 ч. местно време до Трети височинен лагер, където са намерили връхна дреха и ??околад, за които се предполага, че са на Боян Петров, съобщава bTV. За съжаление, те не са намерили българския алпинист. Заради ло??ото време и късния час, обходът продължава утре. През следващите 4 дни се очаква прозорец от хубаво време.

Достигнали са до Лагер 3 двама ??ерпи и двама или трима китайци. Първоначално има??е информация, че е открита палатка, но тя се опроверга. ??мало е тиниска, но тя със сигурност не е на Боня Петров. Алпинистите са били изморени и са си легнали веднага. Все още няма следа от търсенето. На снимките от хеликоптерите няма следа от Боян.

"Утре – групата, която е на Лагер 3 ще се опита да изкачи върха, за да може да мине по пътя на Боян и да търси места по пътя му, където би могло да има някакво събитие. В Лагер 2 групата е доста голяма, има и италианци, и ще се опита по-бавно да стигне до Лагер 3, и да потърси и встрани от мар??рута, който е най-директният до лагер 3”, заяви Деян Петков, член на екипа на Боян Петров в България.

По-рано днес два хеликоптера, специално оборудвани за работа на голяма надморска височина в разреден въздух, извър??иха своите разузнаватени полети. Те са успели да огледат добре цялото пространство, където се предполага, че може да е Боян Петров, но без резултат.
Утре със сигурност няма да летят хеликоптери, но ма??ините остават в готовност.