Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Оранжевите откриха своята златна рибка

Оранжевите откриха своята златна рибка

14-04-2015 ??во БЪРЗАКОВ

Часове преди Възкресение Христово Берое бе на път да измъкне успех от Литекс в Ловеч. ?? ако го бе направил ще??е да е напълно заслужено. Защото за пореден път оранжевите действаха като изпла??ени котенца в атаката и дори срещу 10 ду??и бяха хаотични и неориентирани. В 66-ата минута обаче се появи спасението. Балъков смени един от най-скъпите в състава Пауло Регула с рожба от ??колата – Георги Минчев. Само 16 минути по-късно не кой да е, а 19-годи??ният талант се оказа спасителят. Младокът показа невероятен нюх към гола и бе на точната позиция, за да направи 1:1. Гол, който бе под номер 4 (3 през този сезон) за него и то за само 110 минути в професионалния футбол! Простите сметки показват, че Минчев бележи на всеки 28 минути. Отделно, младокът има едно попадение и за купата.
В на??ите географски ??ирини много рядко се намират класни играчи в атака. Затова и винаги отборите, не само на??ите, търсят такива изпълнители в Южна Америка.
В това момче от Русе обаче Литекс намери своята златна рибка. Георги Минчев е поредният диамант от академията с огромни заложби, който рано или късно също както Славчев и Миланов ще бъде трансфериран за сериозна сума.
?? докато младокът загатва качествата си винаги, когато играе, то нещата са на другия полюс с Бьорн Маарс Йонсен. Норвежецът дойде преди 2 месеца в България за заместник на Вилмар Джордан, но представянето му е крайно разочароващо. ??нертната му игра и голова су??а от 415 минути дадоха повод за сравнения, но не с ма??ината Вилмар, а с един от футболистите, за които в Литекс не искат да си спомнят – Селио Кодо. Бразилецът бе сред най-големите трансферни издънки на оранжевите и Йонсен е тръгнал по неговите стъпки. Ако не промени нещо в играта си, то е твърде вероятно да влезе на челно място в списъка с чуждестранни ментета.
Преспокойно може да заключим, че ако на пейката на Ловеч седе??е по-чепат характер, като Любо Пенев или Христо Стоичков, то въпреки високите цели, до края на сезона може??е да видим формация в предни позиции от талантите Милчо Ангелов (20 г.), Кирил Десподов (18 г.) и Георги Минчев (19 г.). Но сега е малко вероятно, а е и може би рано.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар