Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

13-12-2019 Опозицията с голяма победа над статуквото в БФВ

Опозицията с голяма победа над статуквото в БФВ

13-12-2019 Хари ЛАТИФЯН

Опозицията в българския волейбол спечели първата си голяма победа над статуквото и оглавяваната от Данчо Лазаров федерация. На изключително оспорвано и емоционално заседание на Управителния съвет, преминало и през доста перипетии, в крайна сметка бе взето решение да се проведе Извънредно общо изборно събрание. Съдбоносната дата за бъдещето на най-успешния колективен спорт е 16 януари. До този развой се стигна, след като Инициативният комитет, издигнал Любо Ганев като алтернатива на Инженера, съумя да спечели в гласуването срещу статуквото с 12:11 гласа.
Драматичният развой и победа означава, че в рамките на по-малко от месец ще се проведат две събрания на федерацията. Това на 20 декември обаче по-скоро ще има проформен характер и на него най-вероятно ще се преброи кой от кандидатите за поста на Лазаров има по-добри позиции – Любо Ганев или Боре Кьосев. По-важното в случая е, че извънредното заседание на 16 януари ще се проведе по дневен ред, определен от опозицията. Мястото пък няма да е Казанлък или друг град в провинцията, а ще бъде София.
Дневен ред на Извънредното общо изборно събрание
1. Обсъждане и вземане на решение за освобождаване от длъжност на членовете на УС на сдружението. Обсъждане и вземане на решение за избор на членове на УС на сдружението и определяне на срок на мандата на УС.
2. Обсъждане и вземане на решение за освобождаване от длъжност на председателя на УС на сдружението
3. Обсъждане и вземане на решение за избор на нов председател на УС на сдружението
4. Обсъждане и вземане на решение за изменяне на устава на БФ Волейбол, както следва: обсъждане и вземане на решение за определяне на максимален брой последователни мандати на председател на УС на сдружението.