Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Обхвана го познатият бразилски синдром

Обхвана го познатият бразилски синдром

18-01-2018 Георги АТАНАСОВ

Закъснението, което видяхме в изпълнение на Каранга, е добре познат бразилски синдром. Този синдром го наблюдаваме по всички нива на футбола - от най-високото до по-скромното. Сънародниците на Пеле често обичат да си правят карнавал на своя територия, докато в Европа вали сняг. От тази гледна точка няма нищо драматично в закъснението на Каранга. От друга страна, професионален клуб с адекватно управление, какъвто отново е ЦСКА под ръководството на Гри??а Ганчев, няма как да не реагира на закъснението. ?? е съвсем естествено да наложи санкция при нару??ение на вътре??ния правилник.
Едва ли в случая това е най-важното. ??зключителното представяне на Каранга през есента може да послужи като минимална индулгенция за играча. Но, разбира се, е добре да избягва повторни действия, които противоречат на професионалните принципи. Хубавото е, че феновете и ръководството не се поддадоха на уми??лено раздухваната паника около Каранга с различни спекулации за неговото бъдеще. Нападателят има железен договор с ЦСКА за още година и половина. А при Гри??а Ганчев всичко се плаща до стотинка и на секундата. Никой играч не може да опита да избяга по фланга поради просрочени вземания, както се е случвало многократно в преди??ни години.
В случая с Каранга съм убеден, че различни мениджъри му омайват главата с приказки за апетитни трансфери. Корифеи в трансферите като Гри??а Ганчев и Стойчо Стоилов няма да изпуснат важен футболист току-така. Смятам, че Каранга ще довър??и сезона на „Армията” и ще продължи да е познатата голова ма??ина. ??зключение предполагам, че би се направило само при оферта за поне 5 милиона евро. Рано или късно Каранга ще донесе златен дъжд в касата на ЦСКА, но това едва ли ще се случи още през зимата. Бразилецът има още много какво да даде на отбора през втория дял от първенството.

Четете в livesport.bg коментара на Георги Атанасов:
„Еднополов брак по сметка”.