Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Нормално е Роман да иска  поне заплатата на Хамза

Нормално е Роман да иска поне заплатата на Хамза

21-01-2015 Желю СТАНКОВ

Формирането на ФРЗ (фонд работна заплата) е изключително важна част от работата на отговорните фактори в един клуб. Не по-малко сложно обаче е да се напипа моментът, в който да се коригира месечното възнаграждение на един футболист или за сметка на друг, или да се излезе извън рамките на бюджета.
В тази връзка напълно необяснимо е пасивното поведение на Лудогорец по отно??ение на доскоро??ната звезда Роман Безяк. Без да имаме претенции да сме последна инстанция и да познаваме в детайли отно??енията на играча с клуба, смятаме, че не е особено допустимо да се стигне до момент, в който играчът с най-висока продажна цена (която е субективна, защото е поставена от Лудогорец) да попадне в ??естмесечен период, в който има право да преговаря с други клубове.
Роман Безяк почти година се разхожда??е с табела с цена 5 милиона евро. ??ли ако трябва да бъдем по-точни, в началото нападателят тича??е, а след това започна да се разхожда. Нормално е, ако наистина е имало реални оферти за Безяк, той да поиска да смени цветовете на екипа си и обстановката. Разград не е най-доброто място за харчене на пари и ако главата на Роман е била размътена от предложение от по-добро място, дори със същата заплата, е нормално той да мисли за трансфер. ?? с оглед на това, че Лудогорец е непознат на европейския трансферен пазар клуб, Безяк се опасява, че едва ли може да се стигне до негова продажба.
?? всичко това няма??е да е коректно към сега??ния работодател, ако не бе драстичната разлика в заплатите с футболисти, чиято продажна цена не е, а и вероятно никога няма да доближи 5 милиона евро. При положение че резервата на Безяк – Хамза, получава вну??ителна заплата, а пък резервата на Минев – Ангуло, дори още по-вну??ителна, е в реда на нещата Безяк да има претенции за параметри, които поне доближават тези нива. Но той понеже е стартирал от ниско стъпало и впоследствие може би е оценен по-високо до около 12 хиляди евро на месец, сега при по-добро ядене има и по-добър апетит.
В крайна сметка Безяк вероятно ще може да си намери по-приличен отбор от Лудогорец със заплата от 25 хиляди евро на месец, но клубът от Разград едва ли скоро ще получи оферта от 2 милиона евро за нападателя.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар