Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Ново червено-синьо зрелище

Ново червено-синьо зрелище

19-04-2018 Жаклин М??ХАЙЛОВ

ЦСКА и Левски изиграха открит, красив, атрактивен мач, който при други обстоятелства би бил достойно укра??ение на първенството. Два на нула за ЦСКА още в първите десет минути и пълна червена доминация през първото полувреме. Синьо пробуждане през второто с доста качествен футбол и добри два гола.
При резкия спад в играта на червените през пролетта и почти невидимия син възход дербито се превърна в

естествен парад
на гре??ките

Но по-добре 2:2 с груби гре??ки, отколкото 0:0 без никакви положения и с мъчителен за гледане футбол. Когато има голове и положения, няма как публиката да скучае. Двата най-големи български клуба нямат кой знае какъв марж на действие при сега??ните реалности и ако не друго, могат да са доволни, че правят здрави мачове през това първенство – есенно 2:2, драматично 1:0 за червените в дъжда и сега пак 2:2. Що се отнася до футболните отстояния, прекалено рано е да се направи твърдение, че сериозната разлика между ЦСКА и Левски е заличена в последните успе??ни за сините два мача. Стратегически обаче те нанесоха вече своя удар по първото направление. Станаха арбитри в полза на Лудогорец в ??ампионски двубой, макар че приносът им спокойно може да бъде неглижиран, защото Лудогорец сам си оплете ко??ницата с онова 3:2 в Разград. Второто направление – купата, все още остава открито и в следващите 7 дни червените трябва напълно да се пренасочат в тази посока. Титлата отлетя, но ако за купата играят както през първото полувреме, имат всички ??ансове да върнат нещата на местата им. Трудно ще бъде обаче психологическото възстановяване за ЦСКА за реван??а след това, което се случи през второто полувреме вчера.
Няма как да се избяга от кли??ето мач с две лица. Отново видяхме типичния футболен фейс оф. Червена лекция по модерен футбол през първото полувреме с пълно превъзходство във всяка точка на терена. ?? вече обясним спад в играта на ЦСКА след почивката, когато предадоха всичките си позиции. Закриха играта по флангове, а в средата на терена двамата им опорни полузащитници изнемогваха. Може би наистина Делио Роси направи гениален ход с включването на Прохазка за сметка на блуждаещия Вутов. Левски взе центъра на терена, но обрата го направиха двамата бекове. ??ван Горанов през второто полувреме сътвори 45 минути за историята.
Три от мачовете на ЦСКА с Левски вече минаха и само следващият от оставащите два има значение. ?? след седмица двата вечни съперника могат да доставят още по-голямо зрелище. Реван??ът за купата вече се превръща в мача за сезона за ЦСКА, а за Левски така или иначе си бе??е и досега.
За да нямаме условия за празник следващата сряда,

бяха създадени
доста пречки

Всеки следващ мач между ЦСКА и Левски е по-слабо посетен поради невъзможните условия, които град София предлага за посещение на спортно събитие. Първо заради някакво абсолютно малоумие всяко дерби е в работен ден и започва в 18 часа, когато хората са все още на работа. В следобеда Столична община създава абсолютно апокалиптични условия за придвижване с превозно средство. ?? на този фон е цяло чудо, че толкова хора отиват на стадиона. По някакви неясни критерии не може да се играе в почивен ден, мачовете не може да се провеждат от 20,00 часа, защо не ги направят административно на закрити врати. Най-масовото футболно удоволствие за столичани на практика е унищожено поради презумпцията, че не трябва да се създават подходящи условия да се сътворят простотии. А кой мисли за нормалните фенове, които искат да отидат просто да се насладят на футбол. Следващата седмица ще има поне 25 хиляди желаещи да посетят мача, а точно неуредиците ще ги отблъснат. ?? отново влизаме в поредния български абсурд. Оплакваме се, че никой не гледа футбол, а тези, които искат да гледат, ги прогонваме.