Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Нови скандали около търга за емблемата на ЦСКА

Нови скандали около търга за емблемата на ЦСКА

10-11-2017 Тема спорт

Бизнесменът Вълкан Стойновски обяви, че негова земя
е призната за собственост на фалиралото дружество

Скандалите и разправиите около търга за емблемата на ЦСКА и активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД, изглежда, нямат край. След като през пролетта се наложи да се проведат две наддавания за имуществото, през изминалия ден „24 часа” и няколко електронни издания завъртяха новината, че може да се стигне до трети търг. Причината - в настоящите активи на ПФК ЦСКА АД била включена земя, собственост на друг. Бизнесменът Вълкан Стойновски твърди, че негов имот в местността Карадере край черноморския град Бяла е обявен за притежание на фалиралото дружество. Стойновски казва още, че е спечелил дело преди две години, което удостоверява твърденията, че земята е негова. Въпросният имот е придобит от ЦСКА още по времето на управлението на „Титан” и впоследствие е бил заложен към НАП. На практика той е най-високо оцененото имущество на фалиралото дружество след емблемата на ЦСКА с трите звезди.
Бизнесменът обаче не е предоставил документи, че земята е негова, нито пък е спечелил дело, контрира синдикът Дора Милева. Тя направи няколко коментара през изминалия ден, включително за „Тема Спорт”, в които подробно разясни каква е ситуацията от нейна гледна точка.
Според „24 часа” земята, за която се твърди, че е на бизнесмена Стойновски, трябвало да бъде извадена от активите на ПФК ЦСКА АД и на тях да им се направи нова оценка. Всичко това на практика би могло да наложи рестарт на цялата процедура по продажбата на емблемата и останалите активи. Според синдик Милева обаче нов търг няма да има и при най-добрия сценарий за бизнесмена Стойновски той ще бъде включен като кредитор на ПФК ЦСКА АД.