Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

21-11-2017 Нищо ново на синия фронт

Нищо ново на синия фронт

21-11-2017 Желю СТАНКОВ

Левски пак има нов спортен директор, макар и Асен Букарев да е носител на друг пост със странно наименование. Но и неговата работа започна като на пред??ествениците му. Букарев онзи ден след мача с Вито??а се обяснява едно срамежливо, едно притеснено как щял да говори със собственика, как щял сериозно да приказва с футболистите, защото нали – повече така не може. ?? Гонзо бе??е същият – събере веждите, нацупи се и каже, че нещо не е наред и ще търси промяна, която се изразява??е в нови и нови селекции от неможачи от различни краища на България и останалия свят. Станислав Ангелов го праве??е някак си по-тарикатската, със словесен арсенал и поведение на тарикат, който има някакви задни мисли, а се оказа, че наистина е така и мислите му изобщо не са били в съблекалнята на „Герена“, за което е получавал сериозни пари, а в една друга съблекалня. Боримиров пък нещо напоследък изобщо го мързе??е да обяснява защо нещата не вървят – след като бе видял умората и късните смени, се скри от микрофоните.
Разбира се, че никой не е очаквал за няколко дни, след като Асен Букарев стана спортен директор под прикритие, Левски да се превърне в много подреден клуб, а отборът да започне да играе свежо и интересно в атака. Нищо ново на синия фронт. Ако изключим, разбира се, затвърждаващата се тенденция съдиите не просто да не пречат на Левски, а да помагат. Обръщането на палачинката странно съвпадна с моментите, в които Тити Папазов и Наско Сираков „нахраниха“ сериозно българските съдии и техните ??ефове, а самият Спас Русев декларира подкрепа за Боби Михайлов за конгреса на БФС. Е, дали има нещо случайно, всеки сам може да си прецени, но във всеки мач има нещо гнило, което почти винаги е в полза на сините. Леко срамно е срещу Вито??а Бистрица да ти дават такава дузпа и също толкова срамно е да не изгонят Ейолфсон за удар с юмрук в главата на противников футболист.
Разбира се, че футболистите не са виновни, че им правят такива подаръци, но напоследък нещо те са изнервени от собствената си несъстоятелност. Каквото и ще да обяснява всеки път Делио Роси, каквато и генерална стратегия да е подхванал, това с бавните, но правилни стъпки вече се изтърка. Е, запалянковците наистина се отдръпват. Неделя, на лесния и комуникативен стадион „Васил Левски“, не чак толкова студено време и не чак толкова скъпи билети, да не може?? да събере?? 1500 човека си е кофти „постижение“. То всичко си има праг на допустимост. Този на търпение на синята публика вече премина. Ами на хората не им доставя удоволствие този футбол и няма как повече да ги убеждава??, че досега си учил отбора в защита и вече започва?? обучение и във фаза атака. Тинтири-минтири. В на??ето пе??еходно първенство Левски с такъв треньор и такива футболисти трябва на всеки от новаците в елита да води с три гола на полувремето независимо от обстоятелствата. ??ли ако в един-два мача нападателите нямат късмет, след това да разпукат всеки, изпречил се на пътя им. Но такива признаци засега не се забелязват. Нулио Роси продължава в своя си стил и изобщо вече не минава номерът с промяна на схемата или „това са ни хората“. Левски е вкарал два пъти по-малко голове от Лудогорец и ЦСКА, а изостава по отбелязани голове и от Славия и Ботев, като в последните два тима няма някакви солидни имена в линията на нападението. Така че е крайно време Роси да измисли нещо интересно, дето се казва, да отлепи ютията в атака. ??наче „Герена“ съвсем ще опустее, докато толерантната публика чака със затаен дъх зимната селекция и подготовката, на която вече Левски евентуално ще се научи и да създава положения и да ги вкарва.