Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

07-01-2016 Николай Костов: Моето най-голямо желание е Неделев

Николай Костов: Моето най-голямо желание е Неделев

07-01-2016 Тема спорт

??зграждането на стадиона, а не селекцията е на първи план, отсече треньорът на канарчетата

Стар??и треньорът на Ботев Пловдив Николай Костов даде об??ирна пресконференция преди старта на подготовката на тима вчера.

Г-н Костов, в какъв състав започва Ботев подготовка?
- Ще се постарая да изпреваря част от ва??ите въпроси, тъй като по време на трансферен период най-важните питания за всички са свързани със селекцията – кои футболисти напускат и кои клубът иска да привлече. Тъй като в клуба се изясняват доста неща, на??ите ръководители полагат големи усилия за финансирането на строежа на стадиона, а знаете и, че Ботев има и стари задължения. Зимният период е доста сложен за всички в Ботев. Специално се обръщам към ботевистите – нека бъдат по-търпеливи за някои неща и да ни подкрепят в трудния момент, в който се намираме – ситуацията е пределно ясна за всички – и като класиране, и като организация, и като работа, която трябва да се свър??и, и най-важното – финансирането. Така че не очаквайте някакви гръмки трансфери в този период. Не можем да си позволим да привличаме много нови футболисти. А и не е моментът, тъй като даже не е ясно бъдещето с ??ампионата – знаете каква е ситуацията с Литекс и че мачовете може да станат от 16 на 14. Още веднъж подчертавам – ситуацията в Ботев е доста сложна. ??зграждането на стадиона е на първи план.
Кои играчи напускат клуба и има ли нови футболисти?
- ??скам да запозная всички с един списък. Според него на заплата в клуба са 32-ма футболисти. На вас ви е пределно ясно, че няма как да тренираме 32-ма футболисти – няма място за всички на терена, с толкова не мога да работя. От този списък 14 футболисти са от наборите 1996 и 1997 – за първи път виждам толкова много футболисти в един отбор, но всичките не можем да ги развием, защото все пак трябва да играят. Затова полагаме големи усилия да им търсим отбори за преотстъпване, за да ги наблюдаваме и в игрови план, да видим развитието им, а не само какво могат в тренировките. Защото на заниманията заемат второстепенна роля, все пак те са млади, а опитните и титулярите са с голямо самочувствие. Поименно няма да ги изброявам, защото са много. Моето желание е на всяка тренировка

да разполагам
с 20 футболисти

по двама на позиция, плюс трима вратари. Колкото до привличането на нови – имаме един играч – ??гор Ощипко. ??мам много голямо желание да бъде привлечен под наем Тодор Неделев. Даже това е моето най-голямо желание. Той е много добър играч, който в момента има нужда от помощ. Ние можем да му я окажем – Ботев е неговият отбор. Той има голямо желание да дойде под наем при нас, водихме разговори. Чухме се да се поздравим за Новата 2016 година и му пожелах през нея да сме заедно. ??ма и други играчи, но те не са толкова сериозни имена. Но ние не можем да си позволим нещо сериозно, а и така ще пренебрегнем останалите момчета, които имаме. Няма да бъде честно към тях.
Казвате, че ситуацията е сложна, означава ли това, че селекцията не върви както трябва?
- Казвам, че ситуацията в клуба е сложна, тъй като имаме стари задължения, а и най-важното нещо е изграждането на стадиона. Ние не можем да изпреварим събитията - да направим един много силен отбор и да няма къде да си настаним публиката. ??скам да играем пред многобройните ни фенове, а не пред 3-4 хиляди ду??и. Това, че сме на осмо място, също говори много. Какво може да постигнем в този ??ампионат? Нека бъдем реалисти. Струва ли си да вземем двама скъпи футболисти и накрая да завър??им на позиция, от която нищо не получаваме, нито участие в Лига Европа, нито нещо друго съществено.
От какъв тим футболисти има нужда Ботев Пловдив?
- Тези неща тепърва ще се обсъждат с ръководството.
Може ли да бъде привлечен Ки??ада?
- Не мога конкретно да кажа, но

Ки??ада ми
харесва много

Аз разговори с него не съм водил. Ако стане, трябва да е преотстъпен, защото ние не може да си позволим да плащаме такива големи заплати. ?? няма да го правим, това не е политика на Ботев.
Какво е мнението ви за Ощипко?
- Работил съм с него и отговорно заявявам, че е много добър и силен футболист. Надявам се бързо да се адаптира. Мотивиран е и има голямо желание да работи. Базата и терените му харесаха. Надявам се, че ще пасне на отбора.
Поехте отбора в тежка ситуация, какво могат да очакват феновете до края на сезона?
- Наистина тогава бе??е много сложно. Очакванията ми за втория дял ще бъдат по-големи. Тъй като вече сме изяснили някои неща с футболистите. Работихме много във фаза защита. Сега остават по-сложните неща, но имаме достатъчен период от време да се занимаваме върху тях. ??мам по-големи очаквания за пролетта, отборът да изглежда по-добре игрово. На??ата задача е да подобряваме качеството на играта. За това ни се плаща.
Разговаряхте ли вече с новите инвеститори Чандъров и Самуилов?
- Да. ??зясняваме бъдещето на клуба, без да се лъжем. Говорим открито. Не се изхвърляме.
Ще имате ли нужда от кондиционен треньор?
- Не.