Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Непобедимите аутсайдери

Непобедимите аутсайдери

28-03-2014 Йордан ФОТЕВ

През януари, когато бюджетът на Черно море бе драстично намален, а основни играчи като Александър Александров, Георги ??лиев и Симеон Райков си тръгнаха, моряците прибързано бяха отписани. Малцина бяха тези, които вярваха, че и в ситуация на финансов дефицит Георги ??ванов ще успее отново да създаде боеспособен отбор. Очаква??е се варненци да бъдат боксовата кру??а на първата седморка. Тоталните аутсайдери, които да маркират присъствието си с низ от загуби.
Още със старта на плейофите обаче Гонзо се изсмя в лицето на отписалите го. А командата му започна да бърка сметките на останалите. ??зминаха три кръга от първата седморка, а те все още са непобедени, макар да се изправиха срещу 3 от 4-те най-добри тима в България. ?? с всеки изминал мач ни доказват, че не отстъпват на съперниците си, които разчитат на далеч по-сериозни финансови възможности.
Очевидно обаче подобно нещо не може да респектира моряците. За година Гонзо промени манталитета им и им предаде присъщото си самочувствие. Те вече се специализираха в това да бъдат ду??мани на грандовете и техните амбиции, не изпускайки възможност да им покажат, че морето не е до колене. Правят го само за своята и клубната чест, както и за удоволствието на феновете. Ето за това заслужават внимание. А и уважение.
Да, не играят някакъв страхотен футбол. Нито пък имат някакви ??ансове да стигнат до евроквота. Но разполагат със свои си достойнства. Присъствието им в горната половина на таблицата е оправдано и подхранва интригата в ??ампионата. Каквото и да се случи до края, едно е ясно – няма да подарят точки на никого. На този етап това е достатъчно, за да определим сезона им като успе??ен. А какво ли би се случило, ако през зимата бюджетът не бе намален и Гонзо има??е възможност да надгради?

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар