Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой На ЦСКА не му трябват фанфари

На ЦСКА не му трябват фанфари

21-02-2018 Аспарух Н??КОД??МОВ

ЦСКА игра с настроение и с вродената му ??ампионска стръв в първия пролетен кръг, но още е твърде рано за високопарни приказки и прогнози. ??ма??е разнообразие и постоянно движение. Новите попълнения още не са в оптимална форма, но си личи, че са научени футболисти. ЦСКА не подцени срещата с Верея, което е най-хубавото. Такива съперници рано-рано трябва да ги натисне?? и да си ре??и?? мача, както и стана. Това бе и най-положителното от срещата. Но този мач по никакъв начин не може да е показател за моментното състояние на отбора. ?? не бива да се вадят прибързани изводи. На ЦСКА не му трябват фанфари, а да стои здраво стъпил на земята. Не е нужно никакво главозамайване и отпускане. Това, че дори враговете те хвалят, понякога е опасно…
Позитивно, че срещу по-скромен опонент ЦСКА не показа колебливост или подценяване, както неведнъж се случва??е през есента. Прави впечатление, че Енрике е вдигнал нивото от първия дял, момчето се включи силно срещу Верея. Каранга пък все така поддържа високо ниво, постоянен е. В атака вече има много голяма конкуренция, така че в предни позиции смятам, че отборът е напълно комплектован. Бяха привлечени и още две крила в лицето на Укра и Джеси. Те едва ли ще достигнат топформа за първите 4-5 кръга, но могат да са от голяма полза в плейофите и най-вече през следващия сезон. А и дават доста опции. Пред Стамен Белчев ще има сладък проблем - кой от всичките му нападатели да играе. Трябва да успее да ги балансира.
Тиаго се справя добре на новия си пост като вътре??ен халф. Моето мнение е, че там ще му е по-лесно, отколкото зад нападателя. Той разполага с нужните качества на организатор. На тази позиция ще може да взима повече ре??ения и по-често да играе с топката, където е силата му. Похвално е и представянето на Десподов в последните 6-7 мача. Момчето може да печели мачове, а е хубаво че има и стремеж към колективна игра. Особено на двойни подавания е почти невъзможен за спиране. Много е бърз и експлозивен.
Въпросът е в защита да не се подценяват ситуациите. На моменти бранителите показват изли??но самочувствие и при подобно небрежно поведение ЦСКА ще си пати. ?? срещу Верея има??е моменти, когато липсва??е концентрация. От такива наглед дребни детайли може?? да се опари?? много сериозно. На вратаря пък, като му дойде топката на крак, и става опасно... Черниаускас е добър при центрирания очи в очи с нападателите, има и рефлекс, но играта му с крака е крайно несигурна.
За новите попълнения още е рано да се говори. Нека минат поне 3-4 кръга. На първо четене най-добро впечатление прави резервата Бланко. Момчето е от типа „хищници” в наказателното поле. Не само вкара гол, но и изпусна още две чисти положения само за 15 минути на терена. Жеферсон и Алберг още не са в оптимална кондиция, но очаквам бързо да влязат в час, защото са грамотни играчи.
В петък ЦСКА трябва да затвърди силното начало на пролетта. Съперници като Черно море могат да те изненадат. Статистиките не бива да заблуждават и успокояват. Черно море претърпя доста промени през зимата и е донякъде загадка, пък и ??лиев не е ло?? треньор.