Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой На Малинов му трябва още време, за да стане като Славчев

На Малинов му трябва още време, за да стане като Славчев

26-02-2015 Петко ПЕТКОВ, съветник в ДЮШ на Славия

Петко Петков е дългогоди??ен треньор в Академията на Литекс. В последствие той бе помощник на Христо Стоичков и познава отлично младите играчи в тима. Заедно с Камата те дадоха път на Георги Миланов и Симеон Славчев, които оранжевите продадоха в ЦСКА Москва и Спортинг Лисабон. Участвал е в изграждането в Академията и на настоящите таланти – Малинов, Десподов, Недялков и Гълъбов. ??менно те са следващите имена, които ги очакват силни трансфери зад граница, ако продължат развитието си във възходяща линия. В момента Петков е съветник в ДЮШ на Славия.

Младите в Литекс има още какво да доказват. Това важи за всички – Пламен Гълъбов, Антон Недялков, Кристиян Малинов, Кирил Десподов, Георги Минчев. Направиха силни мачове през есента. Показват, че имат добри качества, но все още нямат водеща роля в отбора. Това може би е разликата с преди??ната вълна, от която бяха Симеон Славчев и Георги Миланов.
Най-хубавото е, че не говорим за футболисти тип „лекета“, а за играчи, които желаят да се развиват, да растат. За тях играта е на първо място.
На Малинов му е нужно още време, за да се превърне в това, което бе??е Славчев. Показва качества, но му липсва лидерското. Славчев бе??е капитан, вдига??е отбора и вкарва??е ре??ителни попадения. Десподов може да се справи и като ляво крило и на върха на атаката. ??ма необходимата бързина и техника. Умее да работи и в двете фази на играта. Комплексен футболист е и с това изпъква. Раздвижен нападател, а в съвременния футбол това се цени много.
Впечатлен съм от спокойствието и самочувствието, с които играе Пламен Гълъбов в центъра на защитата. Очаквам да се развие още. Жал ми е, че не виждам до него ??лия Миланов, но при него има леко отстъпления. Гълъбов демонстрира рутина, което за неговата възраст е само в плюс. В действията му не се забелязва напрежение и това вдъхва увереност и у останалите бранители и вратаря. Липсва му малко скорост, но той компенсира това с позициониране. Но пък е едва на 20 години и всичко е пред него. Ще подобри и този компонент.
Смятам, че въпреки младостта в състава си, Литекс може да победи Лудогорец в предстоящия двубой. Между двата клуба има разлика в политиките и тя е сериозна. В Ловеч залагат на младите, докато в Разград разчитат главно на чужденците и опитните футболисти. Литекс при добра оферта веднага продава, пресен пример е Ваю??и, докато видяхте какво стана с Безяк, може да го изпуснат. Ловчанлии не задържат състезател, ако офертата удоволетворява клуба.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар