Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Настоятелността на ръководството и феновете изигра ключова роля

Настоятелността на ръководството и феновете изигра ключова роля

04-01-2018 Стоян ГЕНОВ

ЦСКА спечели конкурса за базите на… ЦСКА. Тази новина би звучала адски безсмислено за незапознатите с казуса по една от най-големите несправедливости в българския спорт от годините на прехода. Как изобщо се е стигнало дотук един клуб да се явява на конкурс за собствения стадион и тренировъчна база?! ?? какво се случва със стадионите на другите футболни клубове, защо няма новини за провеждани за тях конкурси, търгове?! Няма, няма и да има, защото докато други клубове се радваха на вниманието и ласките на силните на деня, ЦСКА бе??е държан като заложник без право на последно желание преди разстрела. Въпросът за собствеността на стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево и условията, при които клубът има право да ги използва, бе любима тема за политическия елит, претопляна редовно с предизборни цели и изстиваща веднага след това. Е, свър??и се! ЦСКА получи на документи не просто изконното си право да използва своите бази, а по-важното – гаранции, че може да инвестира в развитието на съоръженията, за да отговарят те на целите на отбора и очакванията на привържениците. Така и на теория, и на практика недосегаеми за хищническите лапи на враговете останаха всички важни елементи, които през годините са се превърнали в неразру??има цялост от митологията на ЦСКА – стадион, емблема, фенове, история… Оповестеното вчера ре??ение е исторически акт, който още повече консолидира армейската публика. С ЦСКА отново всички се съобразяват! ?? така ще бъде!
Поздравления за Красен Кралев и екипа му, които устояха на натиска на задкулисието и защитиха държавния, обществения и спортния интерес. Резултатът от техните действия обаче няма??е да е такъв, ако на тяхна страна не стояха справедливостта, доказаните намерения и възможности на ръководството на ЦСКА и настоятелността на стотиците хиляди привърженици на червените. Срещу тях не някаква аматьорска ??айка самозванци, събрана и дирижирана с единствената цел да пречи на ЦСКА, а много по-сериозни врагове на червената идея нямат ??анс. ?? те тепърва ще го усещат.