Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Напред към финалите, чакат ни медалите

Напред към финалите, чакат ни медалите

09-10-2015 Хари ЛАТ??ФЯН

12-те хиляди в „Арена Армеец” могат да компенсират отсъствието на изявена звезда като Цветан Соколов

България е волейбол и волейбол е България. В следващите няколко дни цялото внимание на обществеността в страната ще бъде насочено към „Арена Армеец” с надеждата, че отново спортът ще се превърне в обединител и ще ни даде възможност да покажем на Европа, че сме част от континента. Не само като територия, но и като самочувствие, подплатено с успехи и ??анс гордо да заявим – „аз съм българин”.
Ситуацията в страната е такава, че всяко едно малко камъче, може да обърне всичко на 180 градуса и да направи поредния рестарт. Единствено спортните успехи ни останаха, а с това и предпоставката всеки да се огледа в тях. От бедния човек, който едва събира стотинките в края на месеца, за да си купи хляб, до онзи в лимузината, който само чака да застане на снимката, когато настъпи моментът да се връчи медала.
На фона на изключително слабата като успехи и постижения година, на това европейско първенство се възлагат наистина огромни надежди. Но когато си домакин и когато представлява?? България на волейбол, пред 12 хиляди зрители в София, надеждата сяка?? наистина умира последна. Футболните ни национали за поредна година са тотален провал. Сгромоляса се и онази бяла лястовица Григор Димитров. Щангисти, лекоатлети, борци, плувци, гребци, баскетболисти (тези има ли ги изобщо), стрелци и кой ли още не, са по-скоро разочарование, отколкото предпоставка за усмивки. Единствено грациите ни накараха да се зарадваме.
Честта да обединят България с позитивни мисли, се падна на четата на Пламен Константинов. ??ма наглед обективни оправдания, тези момчета да не спечелят медал. За Матей Казийски няма нужда да се говори. Сега обаче го няма и Цветан Соколов, който безспорно е най-голямата ни звезда, от световна величина. Контузени са Андрей Жеков и Тодор Скримов. Георги Братоев е в към момента скрит конфликт с Пламен Константинов, а брат му изобщо не бе повикан. Боян Йорданов също е аут от списъка, а Владимир Николов вече е на 38 години. Но всичко това може да бъде компенсирано. Липсата на изявен лидер, на ярка звезда, може да бъде заличена. Защото зад гърба на тези, които ще опитат да изпи??ат поне с бронзови букви имената си, застават на първо време 12 хиляди в „Арена Армеец”. ?? още няколко милиона пред телевизионните екрани, за които всяка една победа ще бъде като тяхна лична. ??звоювана напук на всички съпътстващи ги проблеми.
Първото стъпало ще е и най-трудното, поне в началото. Германия изглежда като фаворит днес. Но може ли да има друг фаворит различен от България, когато „Арена Армеец” се превърне във врящ котел? Феновете са тези, които могат да наклонят везните. Останалото е в ръцете на родните лъвове. Предпоставките са налице, а медалите ви очакват. Вземете ги. Заради вас самите, но и заради всички онези, които след края на първенството гордо ще казват „България е волейбол и аз съм българин”.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар