Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

25-05-2018 Мъри за Левски: Сезонът е нулев, но има позитиви

Мъри за Левски: Сезонът е нулев, но има позитиви

25-05-2018 Тема спорт

Националният селекционер на Казахстан Станимир Стоилов говори за любимия си Левски. „??скам да поздравя всички левскари със 104-годи??нината, която бе отбелязана вчера. След това поздравявам клуба с класирането за Лига Европа, въпреки че все пак треперихме до края. Все пак задачата е изпълнена и Левски ще бъде в Европа, където аз лично възлагам сериозни надежди. Мисля, че клубът има достатъчно играчи като бройка“, коментира в ефира на "Дарик" радио Станимир Стоилов.

„Мисля, че стилът, който показа Левски през годината по-лесно може да му донесе успехи в европейските клубни турнири, отколкото евентуално в дългия маратон в ??ампионата. Аз лично се надявам, че с игровия облик, който има??е Левски през годината, ще има добро представяне в Европа. В никакъв случай не мисля, че ще е много лесно, защото знам колко труден е този евро път. Особено, когато си съсипал коефициент от 38-39, а в момента е 3-4, дали има и толкова не мога да кажа в момента. Много по-трудно е, когато върви?? от позицията на непоставен. Аз мисля, че потенциал има. Дано отборът да се представи добре“, продължи селекционерът на Казахстан.

"На финала за Купата на България се срещнаха Давид и Голиат. Аз гледах мача. Левски има??е тотално превъзходство. Ако трябва да говорим във футболни аспекти, на терена има??е само един отбор. Като игрово поведение, начин на игра и стил, Левски бе по-добрият отбор. За съжаление не успя да реализира положенията, които има??е“, каза Мъри.

„На стадиона видях много деца и млади хора. Левски не заслужава??е да загуби този финал. Славия със себераздаване и с желание, с изпълнението на дузпите заслужи тяхната радост. Като игра Левски бе доста над нивото на Славия. Славия има??е късмет. Видно е, че при най-малкия късмет и най-малката частица позитивизъм от страна на отбора и клуба, веднага феновете са на стадиона. Вчера също разбрах, че е имало доста хора. Това показва, че клубът е обичан и продължават да се чакат светлите дни. Надявам се, че всичко ще бъде добро. Най-вече заради хората, които неистово подкрепят отбора. Не случайно изкупиха всички билети за финала и бяха там, подкрепяха. Да, преживяха поредния тъжен край, но левскарите пак ще са там и ще подкрепят Левски, където и да е. Левски е обичан и подкрепян от хората и за това Левски винаги ще съществува“, допълни бив??ият треньор на „сините“.

„Ако трябва да говорим като резултати, сезонът е нулев за Левски. Направи се огромна селекция от 21 човека. За мен това е селекция за два отбора. Надявам се от тези 21 човека да са уцелени 6-7 добри играчи и най-вече да имаме добър отбор. Повече не трябва да се допуска подобно разхищение", продължи Стоилов.

"Да правим селекция от 21 човека, а колко от тях стават е отделен въпрос. Левски има футболисти и отбор, който може да се представи достойно в Лига Европа", смята бив??ият футболист и треньор на "сините".

„Като страничен наблюдател системата на първенството е интересна. Не знам клубовете как е оценяват. Единствената несправедливост, която виждам е, че има отбори, които могат да имат нула точки и пак да бъдат членовете на Първа лига и през следващия сезон. Вижда ми се интересно и всеки е под напрежение. В тази система я няма т.нар. безсмислени мачове или са много малко. На 24 май има??е баражи, които са интересни. Системата е интересна. Който е силен, винаги ще печели. В Казахстан ??ампионатът има??е три различни формули. Те бяха сменяни по инициативата на федерацията или на клубовете, които го искат. Когато си силен, печели??. Астана стана ??ампион. Не трябва да се замисляме изобщо. Клубовете трябва да се замислят върху собственото си развитие. Там е най-големият проблем. С изключение на един-два клуба, на??ите отбори са управляват като със 170 години назад. Управлението на клубовете става като все едно морзова азбука“, каза още Станимир Стоилов.