Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

20-01-2014 Мъри: Новите избраха Ботев заради сериозността на проекта

Мъри: Новите избраха Ботев заради сериозността на проекта

20-01-2014 Тема спорт

„Насочихме се към футболисти, които играят в големи клубове за да могат да отговорят на манталитета на клуб, който иска да печели. ??скахме играчи с манталитет на победители. Надявам се тези, които привлякохме да са такива”, заяви за Гонг от Кипър наставникът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов.

„Постарахме се да няма играч по-голям от 27 годи??на възраст. За да може Ботев да има едно спокойно бъдеще в близките 3-4 години. За на??а радост в този тежък зимен период успяхме да привлечем двама национални играчи – на Румъния и на Конго. Надявам се те да утвърдят и развият своите показатели в Ботев”, добави Мъри.

„Естествено тежко се убеждава, не говорим само за финансите. На??ият собственик осигури на 100 %, това което поискахме. Основното, което се опитахме да убедим тези футболисти, е че Ботев е сериозен клуб, клуб който иска да се развива, да печели трофеи. Опитахме се да ги убедим, че Ботев е един сериозен проект и мисля, че това най-вече впечатли играчите. Те дойдоха за да печелят с Ботев, при тях никога не са били водещи финансите. Те ги имаха и в румънските отбори. Те дойдоха в един нов проект, който е нещо сериозно и в идните години ще се бори за всички възможни трофеи в България. Тепърва обаче Ботев ще трябва да отстоява позициите си. ??маме добра група от играчи, трябва да станем и добър отбор”, категоричен бе Стоилов.

Той коментира и доколко е завър??ена селекцията на Ботев: „С оглед на празниците мисля, че успяхме да приключим до голяма част нещата, които бяхме планирали като селекция. Лукин и Куртеан тренират наравно с отбора. Тези дни официално ще прикючим трансферите на Бенга и Доре. Те също тренират с основната група, но са доста изостанали в подготовката, защото досега??ният им отбор – Петролул започна тренировки близо седмица след нас. Така, че те ще трябва да наваксват!”

„??маме желание да привлечем Юнес Хамза в Ботев, отправили сме конкретна оферта към Петролул и имаме съгласието им. Ако успеем да се договорим с него всичко ще е това, което бяхме запланували. Това бе??е и на??ата идея за селекция през зимата – двамата футболисти от Петролул и двамата от динамо Букурещ плюс Хамза”, каза още наставникът на „канарчетата”.

„Подсилихме се на постове, на които играеха футболисти, които ни напуснаха. Като изключим Везалов, който се появи като възможност впоследствие, имахме намерение да привлечем между 4 и 5 футболисти. ??маме достатъчно конкуренция, достатъчно футболисти. Надявам се да се сработят възможно най-бързо и да изчистим взаимовръзките. Оттук нататък на Ботев ще му трябва повече игрови мачове и разбира се по най-бързия начин да сработим. Мисля, че хората, които дойдоха ще помогнат на отбора да се развие и да върви напред”, сигурен бе Мъри.

„Не сме привлекли тези футболисти за да губим или да се предаваме. Взели сме ги за да може отбора да побеждава и да печели важни мачове. В такива изравнени първенства и ??ампионати като на??ия, всеки качествен футболист и всеки сработен отбор може да вземе преимущество”, добави за новите попълнения Стоилов.

„Всички футболисти полагат усилия да влязат в максимална спортна форма. Радващото е, че се движим по програма и няма контузени играчи. Все още не можем да говорим за някакъв игрови план, защото основно гледаме да вкараме отбора в добра кондиция и да бъдат готово за контролите, които ще изиграем”, коментира първите десет дни от зимната подготовка на Ботев стар??и треньорът на пловдивчани.

„По-добри условия за подготовка от тези в Ларнака, трудно можем да намерим. Това е и целта на пребиваването на българските отбори в чужбина по време на подготовките. Надявам се всичко това да е за добро и всичко да бъде наред и след прибирането в България”, каза още Мъри.

„Сега най-важно е да започнем да играем контроли, в които да опитаме да изчистим игровия стил. Нормално е, влизат нови хора в отбора. Трябва да се опитаме и да играем малко по-агресивно и малко по-стабилно отколкото в последните месец или два. Да върнем играта и настроението от началото на сезона. Да показва игрите, които всички искат да виждат”, завър??и Станимир Стоилов.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар