Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Монтана има аргументи на  скамейката, но Арда е с психологическо предимство

Монтана има аргументи на скамейката, но Арда е с психологическо предимство

30-03-2016 Александър ПОПОВ, треньор на ЦСКА

Монтана разполага с най-добрата селекция в първенството и очаквах, че след две победи у дома, ще успеят в една от срещите и в Кърджали да стигнат до положителен за тях резултат. Но пък браво на момчетата от Арда, щом са спечелили два мача подред, не е случайно. Освен това, ако направим паралел между двете победи на Арда и тези на Монтана, Арда по-лесно си взе мачовете. Което предвещава лека несигурност в посрещането на тима на Петър Шопов.
В дне??ния сблъсък Арда ще има по-малко от 40% ??анс да продължи на финал. Монтана има повече аргументи и на скамейката, както и в това, че е в собствената си зала, което също ще повлияе. Но пък психологическото предимство е на страна на кърджалии, след тези два успеха. Като цяло ситуацията е сложна, но със сигурност ще бъде драматично, ако Монтана загуби от Арда и отпадне на полуфинал, след като преди това е взел 2 мача аванс.
Всеки един от отборите от 1-во до 8-мо място претърпя загуба от по-ниско стоящ. Това е потвърждение за изравнените възможностите за клубовете. Монтана наистина е с най-дългата скамейка, но основният им проблем е в посрещането, ако крайните нападатели не успеят да компенсират това, става сложно за тима. Равностойната скамейка помага със сигурност на отбора, няма как това да не пови??ава класата на един отбор. Разбира се, че може да има и напрежение в тима, но то по-скоро се проявява в редовния сезон. В края на сезона няма време за разногласия. Това, че поведоха в серията с 2:0, предполагам също повлия върху другите две срещи и може би е имало някаква доза подценяване от тяхна страна и пълна мобилизация от другата страна на мрежата.