Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Министерството успокои волейбола за лиценза

Министерството успокои волейбола за лиценза

16-11-2017 Тема спорт

БФВ е подала в срок документи за подновяване, отсякоха от министерството

От Министерството на спорта излязоха с позиция, според която никой във волейболното семейство не бива да се притеснява от новината, че в момента централата е с изтекъл лиценз. Групата на „Негодниците” публикува материал, според който е видно, че това е факт. От ММС изпратиха официално становище, в което са категорични, че централата е в процес на прелицензиране и докато това се случи, може да изпълнява редовно задълженията си. От федерацията пък допълват за „Тема Спорт”, че са изпратили всички необходими документи и изчакват ре??ението на Лицензионната комисия.
„Във връзка с публикации в сайтове и медии за лиценза на Българската федерация по волейбол Министерството на младежта и спорта би искало да уточни следното:
Към момента сдружение „Българска федерация по волейбол” (БФВ) има валидна спортна лицензия и е в процедура по подновяването й. БФВ е подала в срок заявление и документи за подновяване на спортна лицензия. Цялата преписка е била обект на разглеждане на заседания на комисията по лицензиране и атестиране към Министерството на младежта и спорта.
Съгласно чл. 18 ал. 2 от Наредба за реда за лицензиране на спортните организации в Република България, когато спортната организация е в процедура по подновяване на спортната лицензия по реда на наредбата, действието й е валидно до издаване на заповед за нейното подновяване или отказ за подновяване. От комисията се изисква да прегледа голям обем от документи, като се има предвид че през настоящата 2017 г. има над 60 спортни федерации, на които изтича лицензията”, се казва в официалното становище на министерството.