Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Марков: Естествено, че ЦСКА  е фаворит срещу Лудогорец

Марков: Естествено, че ЦСКА е фаворит срещу Лудогорец

14-12-2017 Тема спорт

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков заяви, че клубът настоява за промени в ръководството на БФС. Той коментира темата по време на представянето на новия партньор на армейците - мобилното приложение Viber.
„Моята лична позиция за БФС е ясна - от дълго време съм критик на настоящото ръководство. ?? не виждам абсолютно никаква причина да променям мнението си. Що се отнася до позицията на клуба - тя все още не е официална. Естествено, че ЦСКА желае промяна в начина, по който се ръководи българският футбол. Знаем в колко мача ЦСКА бе??е потърпев?? и как има??е тенденция срещу клуба по отно??ение на отсъжданията. Това, разбира се, не е единствената причина да искаме промяна. Но подчертавам, че на този етап не сме изразили официална позиция. Когато има такава, ще бъде обявена”, коментира Марков.
„Не съм особено изненадан, че аматьорският клуб се отказа от конкурса за базите. Нито пък съм притеснен - няма и причина. Ние бихме подновили дейностите с пълна сила веднага след като се подпи??е договор за базите. Намеренията ни като инвестиции са описани в документите, които предоставихме в конкурса”, добави Марков.
„Безспорно е, че мачът за купата с Лудогорец е от изключително значение. Това е един вид минифинал. Ние много силно желаем да спечелим тази купа и рано или късно трябва??е да срещнем Лудогорец. Ще подходим съвсем отговорно. Естествено, че ЦСКА е фаворит. Ние сме марка, а и през целия сезон, с дребни изключения, показваме, че се развиваме като отбор. ??зрастваме и като клуб. Евентуалното спечелване на конкурса за базите ще е поредната стъпка в това отно??ение”, каза още Марков.
„Чест прави на Каранга и на всички останали играчи, които мислят по неговия начин - искат да постигнат титла и са непоколебими в тази цел. Подобно мислене е изключено важно за целия отбор, защото му придава допълнителна мотивация. Всички са съсредоточени върху голямата цел и са насочили усилията си към постигането й. Няма да коментирам публикациите за оферти към Каранга. Мисля, че бях достатъчно ясен по темата”, отчете още Пламен Марков.

Клубът сключи дълго
партньорство с Viber

ЦСКА подписа договор за сътрудничество с едно от водещите приложения за разговори в света - Viber. Партньорството ще е дългосрочно, като конкретен срок не бе обявен. Тепърва обаче ще се развиват много съвместни инициативи между двете страни.
Viber бе представен като сътрудник на ЦСКА на пресконференция на „Армията” вчера. На нея присъстваха спортният директор Пламен Марков, играчите Десподов и Каранга и директорът по бизнес развитие на Viber за Централна и ??зточна Европа - Андрей Райков. Представителят на приложението коментира: „Стартираме уникален проект за страната, вече пуснахме първите официални стикери на български футболен клуб и това е ЦСКА. Всички могат да ги свалят напълно безплатно. Това е само първата стъпка от партньорството ни. Ще използваме услугите и технологиите, които Viber и компанията майка Rakuten са разработили в големи спортни клубове като Барселона, Марсилия и ??ампиона на NBA Голдън Стейт Уориърс. Всичко това ще доведе до развитие на много иновативни технологии за достъп до съдържание, свързано с клуба, с играчите и с тренировките. ЦСКА има и публичен канал във Viber (CSKA Sofia FC, който събра над 1500 абонати само по време на пресконференцията вчера). В този канал се получават автоматично най-актуалните новини около ЦСКА”, заяви Райков.

Якимов дойде
за отварянето на
офертата за базите


В 11:00 часа вчера офертата на ЦСКА за „Армията” и Панчарево бе??е отворена публично. Събитието се проведе на Националния стадион „Васил Левски”. Председателят на комисията, която ще разгледа документите на клуба - Кирил Тонозлиев, отвори пликовете. Той потвърди, че е постъпило само едно предложение за участие в конкурса и то е от ЦСКА. Клубът е предоставил документи за своите намерения, както и ценово предложение. От комисията уточниха, че на 3 януари 2018 г. ще се произнесат дали ЦСКА отговаря на всички условия, за да получи базите за дългосрочно стопанисване. Евентуален договор пък трябва да се сключи най-късно до 10 януари.
Откритото заседание премина при много висок медиен интерес, въпреки че бе по-скоро с протоколен характер. Представителят на ръководството на ЦСКА Пламен Марков бе придружен от три легенди на клуба - Димитър Пенев, Георги Велинов и Димитър Якимов.
Армейците и Лудогорец пък бяха опасно близки за около 30 минути вчера. Отварянето на офертата на ЦСКА и награждаването на Димитър Димитров-Херо за Треньор на месеца се проведоха по едно и също време на националния стадион. Събитието на червените бе в зала „Родина”, а това на Лудогорец, което премина при значително по-малък интерес, в пресклуб „България”. Представителите на двата тима се разминаха, тъй като брифингът за ЦСКА приключи по-рано.

Адвокат на армейците:
Ще построим нов
стадион и терени

Адвокат Станислав Трендафилов, който работи за ЦСКА, присъства както на отварянето на офертата на клуба за базите, така и на пресконференцията на „Армията” малко по-късно. Той коментира изцяло теми, свързани с предложението за стадиона и Панчарево.
„Представили сме инвестиционна програма и дългосрочна стратегия за развитие на двете бази. ?? към момента те претърпяват доста сериозни промени благодарение на инвестициите в тях. Законовата възможност на този етап е да се сключи договор за 10 години, но при приемане на ново законодателство ще го увеличим до 30 години или повече”, посочи Трендафилов.
Вчера новият закон за спорта бе одобрен на първо четене от Народното събрание и ако бъде въведен официално, ще позволи ЦСКА да сключи договор за 30 години.
„Предвиждат се много неща - изграждане на нов стадион и нови терени са част от тях. Нека всичко свър??и, да се прегледат документите, да има официално становище и тогава ще излезем с повече информация”, добави адвокат Трендафилов.
„Ако не бъдем одобрени, ще се проведе нов конкурс. Не сме предвидили да се стига дотам. Дали клубът е финансово стабилен? Преценили сме, че отговаряме на изискванията, щом сме подали предложение за участие в конкурса. Освен това мисля, че клубът е доста добре финансово осигурен. Виждате го по това, което се прави и вече е направено”, отбеляза още Трендафилов.
„Много лица обжалват разпределението на 8-те милиона лева за емблемата, направено от синдик Дора Милева. В момента чакаме да приключи процедурата в Апелативен съд, където се намира делото”, каза още Станислав Трендафилов.