Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

14-02-2012 Мария Гроздева: Няма да участвам на Олимпиадата

Мария Гроздева: Няма да участвам на Олимпиадата

14-02-2012 Тема спорт

Няма да отида на Олимпиадата, ако ??ефът на Федерацията Камен Ши??манов не подаде оставка. ??ли той, или аз. Нека да видим кой е по-важен за Олимпиадата в тази държава”.

Такъв ултиматум постави в „Тази сутрин” на bTV??ампионката по спортна стрелба Мария Гроздева, след като тя и клубът и бяха изключени от Българската федерация по спортна стрелба.

Гроздева обясни, че действията на Ши??манов са целенасочени – да получи глас по-малко срещу себе си на Общото събрание на 11 март. По думите й така се подсигурявал само с клубове, които са му верни. А тяхната подкрепа пък купувал със средства от държавната подкрепа, предназначена за другите отбори.

„Държавата и Министерството на спорта имат целево отпускане на средства. Сега вместо да отидат тези пари за на??ата подготовка и за обезпечаване за състезанията, той иска да ме качи на автобус, за да стигна до турнира в Германия. Държавата е отпуснала достатъчно, държавата не ощетява най-добрите. Но те минават през Федерацията и не достигат до нас”, обясни олимпийската ??ампионка.

Тя допълни, че докато получава полагащото й се „със стра??ни мъки, забавяния и разправии”, във федерацията потъват някъде средства. Къде и при кого – ще се разбере в последствие.

Мария Гроздева каза още, че главната причина за „автоматичното” изключване на клуба й, според ??ефа на Федерацията, била липса на дейност, тъй като негови състезатели не участвали на държавни първенства. Тя обясни, че е пропуснала двата ??ампионата през миналата година, тъй като е била на турнир в чужбина по същото време.

Отговорът на Камен Ши??манов – „всичко е криворазбрана цивилизация”

Шефът на Федерацията обясни, че няма яснота по въпроса и всички спортни клубове са длъжни да участват в държавни първенства, за да се види, че развиват дейност. По думите му на общите събрания се констатират клубовете, който „отпадат”, и личният треньор на Гроздева знаел за статута на клуба. Той уточни, че олимпийската ??ампионка може да продължи участията си от името на Федерацията, но в само международни турнири.

Ши??манов сподели още, че е обиден от инсинуациите и злословията по негов адрес, които не били достойни за един олимпийски ??ампион.

Обвиненията на Гроздева, че не разпределя парите равномерно за всички клубове, Ши??манов определи като „поредната лъжа”: „Обидно ми е да слу??ам в публичното пространство неща, които сриват авторитета и ценностите на тази Федерация”.

В тази атмосфера на скандали състезателката бе категорична, че не може да се подготви спокойно за Олимпиадата и въпреки квотата си, ре??ително обяви, че ще я пропусне, ако няма оставки във Федерацията.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар