Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Мандалото на лицензите лопна

Мандалото на лицензите лопна

05-05-2012 Росен АНГЕЛОВ

Мандалото лопна, който платил, платил, който разсрочил, разсрочил, лицензирането на клубовете за новия сезон приключи на 2 май. Сега всички тръпнат в очакване, за да видят ще играят ли в Европа наесен, ще останат ли в А и Б група или пак ще бъдем свидетели на поредното грозно навеждане от страна на БФС.
Боби Михайлов и компания не веднъж и два пъти погазваха законите и показаха, че винаги са били - за едни майка, давайки им допълнителни срокове и препоръки, за други мащеха – случая с ЦСКА от лятото на 2008 година.
Странно как толкова години Локо София, а наскоро и Сливен, взимат лиценз при купищата дългове и проблеми, които имат, включително и сега, а клубове като Пирин Благоевград – и то на два пъти, Локо Мездра и Вихрен изхвърчаха от раз.
Очаква се ре??ението на Лицензионната комисия към БФС да бъде обявено в края на май, за когато е предвиден ??зпълком. Точна дата обаче все още няма.
Най-голяма опасност съществува за Локо София и тимовете от Б група.
Въпреки уверението на адвоката на червено-черните, че проблеми с лиценза няма да има и на малките деца вече е ясно, че едва ли Гигов е изпълнил всичко, но нали е в ??зпълкома, така че май пак ще мине между капките.
В Черноморец, който също има??е доста неуредици, обаче могат да са спокойни, че със сигурност ще вземат лиценз за Европа. Според последни информации, в елита проблеми до последно е имало за Славия и Миньор Перник.
„Все още няма яснота около това кой ще вземе лиценз и кой не. Никой клуб не може да бъде спокоен, докато не чуе и види официално името си. Тепърва ще се ре??и. Най-големите проблеми в момента са в Б група. Отборите нямат никакво финансиране. Проблема е доста сложен. ??ма реална опасност голяма част от тимовете във втория ни е??елон да не вземат лиценз. Но това зависи от много неща. Ние само констатираме фактите. Оттук нататък остава дали ??зпълкома ще даде лиценз на тези отбори или не. Тепърва предстои да се взима ре??ение от Лицензионната комисия, което ще се даде на БФС. До десет-петнадесет дена ще станат ясни нещата. Докато не се вземе ре??ение няма да коментираме за кои отбори става въпрос“, коментира пред „Тема Спорт“ лицензионният мениджър към БФС Красин Кръстев.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар