Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

24-07-2016 МОК не спря Русия от участие в Рио

МОК не спря Русия от участие в Рио

24-07-2016 Тема спорт

Международният олимпийски комитет няма да спира руските спортисти от участие на Олимпийските игри в Рио другия месец и няма да прекрати членството в организацията на Руския олимпийски комитет.
Всяка международна спортна федерация ще ре??ава сама за себе си дали да допусне руски спортисти на Олимпиадата в Рио.

Това ре??ение бе взето на дне??ния изпълком на МОК, на който бе обсъдено предложението да отстраняване на руските спортисти от Олимпиадата.

На 18 юли Световната антидопингова аганция УАДА представи доклад за разследване във връзка с манипулиране на допинг пробите на руски спортисти от Зимната Олимпиада в Сочи през 2014. В тази връзка УАДА препоръча на МОК и международните спортни федерации да остранят руските спортисти от участие на ??грите в Рио.

МОК обяви, че ще проведе юридически консултации по въпроса за евентуално отстраняване на руснаците, но в крайна сметка ре??ението дали да има руснаци на ??грите бе оставено на федерациите по съответните видове спорт.