Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Локо Пловдив остана само етикет, без цена

Локо Пловдив остана само етикет, без цена

18-06-2014 Желю СТАНКОВ

Не че юридически е задължително, но от морална гледна точка е така: В клубове, които са оцелели заради своето величие и непреходност, трябва да тече собствена кръв. Двигателят може да е внос и продукт на съвременни технологии, но горивото в на??ия случай трябва да е с черно-бели кръвни телца, защото Локомотив Пловдив е точно от тази категория клубове.
В последни дни обаче идентичността на смърфовете бе силно разклатена откъм присъствие на черно-бяла кръв в клубното тяло и в същото време бе силно закрепена отвън. Особено показателен в това отно??ение бе фактът на напускането на една от емблематичните личности в историята на клуба. Докато паяци вдигаха коли пред стадиона, а новият директор То??о Лучев го спасяваха с патрулка, кротко от „Лаута“ си замина Христо Колев. Бащата бе аплодиран от стотината запалянковци за ре??ението му да не остане в Локо на Коко Динев. Само той обаче си знае??е на какво се дължат сълзите в очите му, които не можа да скрие и зад слънчевите очила.
Ситуацията стигна дотам, че в момента в клуба не останаха локомотивци и съдържанието няма нито стойност, нито опаковка, има само етикет, какъвто имат всички клубове по света, тоест продават се. Само че на Локомотив Пловдив никой не казва каква му е цената, нито пък вече години наред се появява някой, който да плати пари за контролния пакет акции. Конюнктурата спусна Веселин Маре??ки, който се опита да вкара локомотивската идея в елементарна политическа схема, но бързо му бе показано, че е объркал влака.
Ето сега един от проблемите е, че въпросният инвеститор си иска парите, които уж бе дарил заради това, че изведнъж всичко му бе харесало. ?? дори като десерт бе обещал да построи чисто нова трибуна. А в България досега предимно виждаме как се бутат трибуни и се хвърлят обещания.
Локомотив Пловдив обаче е особена бира. Там компромисите си имат своята граница и запалянковците ясно и навреме тропнаха по масата. В резултат на което всички, които обичат клуба така, както трябва да се обича, преминаха от другата страна на мрежата – при запалянковците. Вътре останаха тези, които са локомотивци на хартия, но не и по сърце.
Дори последният склонен на компромиси (може би защото неговото никога не се губи) Христо Бонев е готов да спре всякаква дипломация. Зума, който е от категорията „не подлежат на коментар просто защото са много велики“, винаги е ангажиран да търси нов собственик, винаги се надява всеки следващ да е локомотивец и убеждава аудиторията в това, без самият той да е убеден. ?? винаги е на топа на устата, защото каквото и да става, все той тропа на следващата врата. Е, сега ако и той хвърли кърпата, Локо Пловдив наистина ще остане за частна употреба.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар