Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

14-05-2018 Липсата на качество в ЦСКА си пролича през пролетта

Липсата на качество в ЦСКА си пролича през пролетта

14-05-2018 Георги ВАС??ЛЕВ-ГОЧЕТО

Хората вече се преситиха от вечни дербита, но интригата съществува и за мача утре, защото Левски се бори за третото място. Ще бъде интересно. ?? двата отбора ще са по-освободени, особено ЦСКА. На преден план очаквам да излезе желанието за индивидуално доказване.
През пролетта обаче и ЦСКА и Левски бяха много колебливи в изявите си. Нито на „Армията” са доволни от края на сезона, нито на „Герена”. Особено Левски, който стигна до финал за купата, не можа да го спечели и сега разочарованието е много голямо. Винаги, когато водещите имена в родния ни футбол остават без трофей, оценката е негативна. ?? в двата гранда има омърлу??ване, но смятам, че в последното дерби за сезона това ще бъде забравено и ще видим интересен двубой.
Конкретно ЦСКА изглежда??е по един начин през есента и по друг през пролетта. Но и през първия дял от първенството взе доста мачове на мускули благодарение на физически труд и амбиция, а не толкова на класа. През пролетта липсата на достатъчно изявени качества вече си пролича. Бяха направени гре??ки и срещу по-скромни отбори, но големият удар бе в стратегическия двубой с Лудогорец в Разград (2:3). След него всичко за ЦСКА тръгна надолу и пропадането така и не бе??е спряно. На „Армията” трябва да се вземат доста ре??ения - и за треньора, и по отно??ение на футболистите през следващия сезон. ??зводите е нужно да се направят с разум и точност, а не стихийно и емоционално.
Що се отнася до Левски, за тях големият провал безспорно бе??е финалът за купата. Сигурно в цяла България само в Славия си вярваха, че могат да спечелят трофея. След провала в Левски е пълно мълчание, но съм сигурен, че въпреки болезнения край на сезона, там имат сериозни планове и ще вземат мерки за следващия ??ампионат.
Треньорската смяна в ЦСКА не ме изненада. Когато хората са недоволни от представянето и класирането на отбора, първият, който изгаря, е треньорът. Това е неписано правило. Стамен Белчев се справи със задачите. Той работе??е в доста тежка обстановка. Никой не е предполагал, че ще остане близо година и половина начело. Във важните моменти, започвайки с мача в Разград, обаче отборът рухна. Но Стамен заслужава благодарности за труда, който положи. Не бих се наел да коментирам какъв трябва да е новият треньор на ЦСКА. Чуждестранните специалисти рядко се справят добре в България. ??ма много неуспе??ни опити с тях. Не съм убеден, че това ще е най-правилният ход за ЦСКА, но в крайна сметка не аз взимам ре??енията.
Що се отнася до селекцията, ЦСКА при всички положения има нужда от сериозно укрепване. Много неща трябва да се променят. Защитата бе??е стабилна през есента, но през пролетта видимо се пропука. Това се видя и в последния мач срещу Верея. Липсва добър синхрон. В отбора има нело??и бранители, но трябва повече класа в тази линия. В атака пък се разчита само на Десподов и Каранга. А и сега не се знае дали бразилецът изобщо ще остане в ЦСКА. Вижда се, че дори един от двамата да е контузен или наказан, и всичко в атака се проваля. Бланко още не може да убеди, че може да е пълноценен заместник на Каранга. Тиаго на статистика е силен, но играе на приливи и отливи. Мен лично не ме убеждава, че е класен футболист. Един отбор се нуждае от постоянни единици, а не на такива с епизодични проблясъци.
За финал искам да изкажа възхищението си от феновете на ЦСКА, които създадоха страхотна атмосфера през сезона, без значение дали отборът им печеле??е, или губе??е. Щастлив съм, че бях поканен на юбилея на ЦСКА на 5 май. Видях се с много хора и момчета, с които сме работили заедно. ??мам добри спомени от „Армията”. Спечелих златен дубъл през 1997-а - титла и купа, а част от футболистите впоследствие се развиха успе??но. Тогава бяхме сглобили най-добрия отбор в България. Правехме го в движение, но постигнахме голям успех. Показателно е, че оттогава ЦСКА не е печелил отново дубъл.