Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

31-10-2017 Левски пак продължава напред

Левски пак продължава напред

31-10-2017 Желю СТАНКОВ

Време е Даниел Боримиров да обясни надълго и на??ироко на собственика какво мисли за този треньор и за този отбор

Нищо друго не им остана на сините, освен да слязат на земята. Като преди това, още под въздействието на емоциите около загубата в Разград, да си поемат въздух, както Кубрат Пулев го направиь след като падна от Кличко, и да викнат мощно „Продължаваме напред“. Наистина пътищата на сините са съпътствани с добри намерения, вижда се, че хем искат, хем имат желание, противно на изказа на един телевизионен герой от „Господари на ефира“. Но, както е казал друг класик – само с искане и тичане не става, трябва и акъл.
Само че в последните години на „Герена“ изпитват остра необходимост от хора, които да мислят в правилната посока. Разбира се с всички условности относно словосъчетанието „правилната посока“, защото вярваме, че в почти всички случаи на вземането на важни ре??ения, в чертането на стратегически планове всеки се е водил от това, че прави най-доброто и правилното за клуба. Разбира се, че има и изключения, при които си личи, че някои кадри в някои моменти работят като че ли най-вече за собственото си благо, без много да се интересуват дали това е добре за институцията ФК Левски.
Приемаме, че в момента всеки, който заема отговорен пост в синия клуб, сам за себе си вярва, че има потенциал да помогне в очертаващата се като патова ситуация. Патова е не защото Левски падна безславно от Лудогорец и, общо взето, вече е с много мънички ??ансове да спечели чаканата десетина години ??ампионска титла. Ситуацията с мъртвата хватка се получава от това, че в момента уж има страхотен треньор и много добри футболисти, но в същото време се оказва, че въпросният треньор

не е чак толкова страхотен

а футболистите не са чак толкова добри.
?? сега на сцената, за да изиграе ролята си, трябва да се качи така нареченият спортен директор. ?? то не просто да се качи, а да го стори с гръм и трясък, така че завесите да се разклатят от появяването му, подиумът да вибрира. Сега е моментът Даниел Боримиров да ни покаже кой е, какъв е и защо е. Епизодичното му появяване пред камери и микрофони никак не отива нито на името му, нито на поста, който заема, а да не говорим, че по документи Борето е един от едрите акционери в Левски. Тоест думата му не просто трябва да се чува, а да цепи въздуха.
Да, разбрахме, че Даниел Боримиров не е избрал настоящия треньор на Левски. Също така разбрахме, че не той е избрал, предложил на треньора и после преговарял с немалка част от летните попълнения на сините. Това вече е минало. А Боримиров трябва да гледа напред. Също така разбрахме, че спортният директор много-много не се кефи на треньора на отбора. Това, дето Делио Роси правел късни смени го знае всяко хлапе. Съвсем друг е въпросът тук и не касае само късните смени. Раната е по-дълбока и трудно лечима.
??деята е, че сега е моментът Даниел Боримиров да седне, да включи компютъра си, да отвори един файл и да напи??е детайлен анализ за това дали Делио Роси е подходящият треньор за Левски и защо. Като задължително трябва да прикрепи статистика – в колко мача Левски е доминирал над съперника си, в кой мач колко пъти е минавал центъра, колко атаки са завър??вали с голови пасове, колко атаки са завър??вали с удари по посока вратата на съперника и колко от тях са били в очертанията на вратата. Не е чак толкова трудно да се поднесе един сериозен доклад на собственика, придружен със съответната прогноза и заключение – Делио Роси ли е човекът за Левски

или трябва да се
търси промяна

Няма нищо ненормално, напротив – в реда на нещата е двамата да седнат и да си поговорят сериозно. ?? ако стигнат до извода, че италианският специалист не дава признаци, че има потенциал да промени Левски към по-добро, първо да кажат на самия него какво смятат и след това да предприемат мерки. Няма нищо стра??но в това да осъзнае?? гре??ката си. А и самият Делио Роси изобщо не е виновен, че изповядва еди каква си футболна философия. Него, ако го търпят така и му вярват, че Левски няма футболисти, които да правят интересни неща в наказателното поле на съперника, само ще изгубят не този сезон, ами и следващия. Защото, за да направи?? нещо интересно в чуждото наказателно поле, трябва да изкарва?? доста време там. Тоест, за да улови?? риба, трябва по-често да посещава?? водоемите с необходимите въдици и такъми. От хола вкъщи няма как да закачи?? нещо на въдицата.
С две думи: Ако от Левски не са готови с идеята си за развитие на отбора, да побързат. Сега е времето. Точно когато Делио Роси започва да губи почва под краката си, е време или да му се удари сериозно рамо в психологически план, защото той вече усеща вълна от неодобрение от поне половината от публиката, или да му се даде някакъв срок да покаже, че може да раздвижи отбора. Защото това в Разград бе статичен отбор, аморфна маса от безидейни футболисти и треньор, чиито ре??ения доведоха до това Лудогорец да направи най-фасулската си победа над Левски. Без да изпадаме в дребнотемия, като примерно защо Цветкович отива на левия бек, където не може да направи това, което умее – да центрира, а в същото време отдясно застава предварително обречена смяна, трябва да признаем, че Роси така и не разбра откъде духа вятърът. Окей – Лудогорец е отбор на 5-6-7 години, що се отнася до стил на игра и стратегия при подбор на футболисти. А Левски е на 3 месеца. Но въпросът при Роси е, че той изглежда непоправим фанатик на тема изчаквателен футбол. Дори футболистите му в медийните изяви скрито се ??егуват с това и дават да се разбере, че никак не им е приятно да чакат противника в своята половина и да играят предимно на контри. ?? това се случва срещу Септември и дори в контрола с Ботев Враца, че и с Монтана за купата! Та Левски има само една победа срещу останалите отбори от Топ 6 – срещу Черно море само с 1:0.
??злиза, че Делио Роси не отстъпва и на сантиметър от идеята си да гради бавно, но качествено, като само той си знае какви са етапите и сроковете за правенето на приличен отбор. ?? след около година

Левски или ще
е стра??илище

или ще е тотална катастрофа, средно положение е изключено. Само трябва да има търпение. ??, разбира се, подкрепа от ръководството.
Пък Делио Роси, ако е пич, сега срещу Локо Пловдив ще остави отбора да се разпищоли напред, да реди атака след атака, да покаже на феновете, че знае как и че още е рано за нападателен футбол и, общо взето, да прибави малко червени точки в бележника си.
А пък ако Спас Русев и Даниел Боримиров ре??ат, че са сбъркали с Роси, нищо фатално няма да стане. Поне летвата относно избор на треньор е вдигната високо. Когато и да се стигне до момент на раздяла с италианеца, в какъвто и момент да е това, повече трябва да се слиза на колхозни варианти с кресливи и плитки „специалисти“. Пък кой знае, може следващият треньор на Левски да е антипод на Роси и да е маниак на тема атака. ??ма и такива, необходимо е познаване на пазара и търсене.