Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Левски иска Неделев и Димитров

Левски иска Неделев и Димитров

09-08-2019 Тема спорт

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев ясно и категорично заяви, че клубът иска да привлече звездите на Ботев Пловдив Тодор Неделев и Кристиан Димитров. „Тема Спорт“ информира, че сините са изпратили оферти, въпреки че от ръководството на жълто-черните опровергаха да са водени разговори. Павел Колев обаче разкри, че сините не са загубили надежда да ги вземат. Трансферният пазар у нас затваря на 5 септември.
„Най-нормалното е да се концентрираме и фокусираме на първо място върху добрите български футболисти. Това е приоритет в трансферната политика. Трябва да отбележим, че добрите български играчи, които могат да играят в Левски, не са в изобилие. От тази гледна точка няма да е голяма изненада, ако ви кажа, че Левски се интересува и продължава да се интересува от Тодор Неделев и Кристиан Димитров. Още повече че от десетина дни №8 при нас е свободен – и като фланелка, и като позиция на терена. Обаче има редица условия, които трябва да бъдат изпълнени, за да се случат такива трансфери. Да се коментира предварително нещо, което не е станало, не е правилно. Когато има нещо наистина да се съобщи, ще го сторим. Това, което се опитваме да направим, когато работим по един трансфер, е за него да не изтича предварително информация. Казвам още веднъж, за да обобщя – интерес към Тодор Неделев Левски има. Интерес към Кристиан Димитров Левски има. Разговори са водени, но нищо конкретно не е произтекло. По простата причина, че е въпрос на тайминг, въпрос на желание от самите футболисти, което не е за подценяване, защото не сме 70-те години на миналия век, когато беше лесно за грандове като Левски и ЦСКА да прибират всичко най-добро от България. От тази гледна точка, ако има някакъв шанс такива трансфери да се случат, той не е особено голям. Със сигурност няма да станат бързо. Ако някой иска от днес за утре да се случи нещо – няма да стане. А и това не е нашият стил на работа. Удари под пояса със задкулисно влизане в контакт с играчи не практикуваме. Опитваме да действаме официално с представители на клуба. Това се оказва понякога нож с две остриета“, каза Колев.
Той посочи, че Тодор Неделев, който бе направил пиперливи коментари по адрес на фенове на сините във Фейсбук, се намира на кръстопът. „Познавам Неделев, работил съм с него в националния отбор. Мисля, че е страхотно момче, голям талант, който до голяма степен може би е на кръстопът. Трябва сам за себе си да вземе решение какво иска от професионалната си кариера занапред. Защото тя все пак е в апогея си. Може би оттук нататък е въпрос на негово решение да прецени какво иска да постигне“, подчерта той.