Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Крис Фрум в търсене  на историческа победа

Крис Фрум в търсене на историческа победа

19-08-2017 AFP

Четирикратният ??ампион в Тур дьо Франс Крис Фрум започва от днес своя поход към историята, преследвайки дълго жадуваната титла от Обиколката на ??спания. Британецът обаче ще се изправи не само срещу бруталните изкачвания, които очакват колоездачите в испанската жега, но и срещу страхотна конкуренция в лицето на Алберто Контадор, който ще кара за последно, Винченцо Нибали и Фабио Ару. Ако все пак Крис преодолее препятствията и пресече финалната права в Мадрид като ??ампион, той ще стане едва третият изобщо в историята, спечелил във Франция и Вуелтата в една и съща година, нареждайки се до Жак Анкетил (1963) и Бернар ??но (1978). Той бе много близо да спечели в ??спания в миланото, завър??вайки втори през 2011, 2014 и 2016.
„Определено се чувствам така, все едно имам недовър??ена работа на Вуелтата. Състезанието е много тежко, като трасето включва много повече планински етапи, отколкото е Тур дьо Франс. Освен това атмосферните условия са много тежки, предвид че е в средата на август в ??спания”, отчете ситуацията Фрум.
Надпреварата включва 9 планински финала, включително и изключително тежкия 12,2 км до Алто де л`Англиру, който гарантира истинска експлозия от емоции. ??ма само едно индивидуално бягане по часовник, но пък доста дълго – 42 километра в 16-ия етап, което ще позволи на британеца да нанесе удар по конкуренцията.
„Ще е брутално, абсолютно брутално. Да спечели?? нещо подобно би означавало да премине?? собствената си граница. Със сигурност няма да бъде лесно да се пренастроя от победата на Тура към Вуелтата. Чисто от психологическа гледна точка няма да е лесно, защото там бе тежко, а сега ме чакат нови три седмици страхотна битка”, добавя Фрум.
Контадор ще бъде героят и фаворит на домакините, целейки се да приключи бляскавата си кариера по впечатляващ начин, изравнявайки рекорда на Роберто Ерас от 4 победи във Вуелтата. 34-годи??ният испанец обяви, че слага край на състезанията, след като бе крайно разочарован от представянето си във Франция, където се нареди девети, на близо 9 минути зад Крис.
„Не мисля, че има по-добър вариант за сбогуване от победа в собствената ми държава”, каза Контадор, който е на четвърто място за най-успе??ен състезател в Големи обиколки с общо 7 победи. ?? допълва: „Сигурен съм, че това ще бъдат три страхотни седмици”.
Най-голямата заплаха за него и Фрум ще бъдат двама бив??и победители във Вуелтата от ??талия – Нибали и Ару. Първият определено ще е по-свеж, след като пропусна Тура, а на дома??на сцена на Джирото се нареди трети. „Трасето е много изискващо, но като цяло го харесвам. ??ма много изкачвания, но освен това 40-те километра по часовник също ще бъдат доста тежки”, коментира Енцо.
Ару завър??и пети на Тура, като в един момент дори бе облякъл жълтото трико на лидер, напук на мал??анса да загуби няколко съотборници поради контузии. „Това ще бъде най-трудната Обиколка за тази година”, констатира ??ампионът от 2015-а.
Друг претендент ще бъде и Ромен Барде. Французинът все още търси своята първа голяма победа, след като завър??и на подиума в последните две издания на Тур дьо Франс. Надпреварата пък ще бъде белязана и от липсата на олимпийския ??ампион Самуел Санчес, който е наказан заради употреба на хормон на растежа.