Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Красен Кралев: Договорът за базите може  да се сключи през 2017-а

Красен Кралев: Договорът за базите може да се сключи през 2017-а

21-12-2017 Тема спорт

Сагата приключи, всички фенове са доволни, каза спортният министър

Спортният министър Красен Кралев обяви, че договорът за базите на ЦСКА може да бъде сключен още до края на тази година. Вече стана ясно, че армейците отговарят на всички условия по конкурса, като до 10 януари трябва да се подпи??е дългоочакваният контракт, което е само формалност.
„Сагата с базите приключи. Всички документи са изрядни, дружеството отговаря на критериите. Цената е ясна - предложени са 62 000 лева за наем, а минималната инвестиция е от 1 100 000 лева. Всичко е наред и за мен процесът е приключен. Подписването на договора трябва??е да стане най-късно до 10 януари. Но в най-кратки срокове ще се консултирам с юристите дали можем да направим формалното подписване на контракта в рамките още на тази календарна година. Аз лично не виждам пречка. Ще опитаме сключването на договора да стане факт през 2017 година”, каза Кралев пред БНТ.
„Никакви съмнения за нищо няма. Омръзна ми да отговарям на едни и същи въпроси - за какви дискриминационни условия можем да говорим?! Държавата е собственик на тези съоръжения. Ние търсим най-добрия стопанин и инвеститор. ??скаме гаранции, че ще получим надежден партньор, който да има гарантиран произход на капиталите и икономическа история. Такъв, с който можем да седнем и да работим. Вижда се, че сме били прави. Общественият интерес също е защитен. Виждате как реагират феновете на ЦСКА. Влезте в социалните мрежи, във Фейсбук и прочетете. Всички са доволни и се успокоиха. Ние си свър??ихме дълга. Аз съм горд с това, което направи моят екип, въпреки че бе поставен под огромен обществен натиск през последните три години. ??здържахме на напрежението и си удържахме на думата. Доволен съм, защото хората го оценяват и казват: „Браво, постъпихте като мъже”. Този казус 15 години не бе??е ре??ен. Никой не смее??е да пипне базите на ЦСКА”, добави Кралев.