Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Кралев обясни за „Армията”

Кралев обясни за „Армията”

04-07-2019 Тема спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че оглавяваното от него ведомство е подало възражение срещу проекта за Подробен устройствен план (ПУП) на Борисовата градина.
„Нашето предложение е всеки спортен обект да има собствен урегулиран поземлен имот, за да не е зависим от останалите. Втората грешка на плана са предвидените реконструкции. За „Армията“ беше предвидена лека реконструкция с леки козирки. А така е невъзможно стадионът да стане модерно европейско съоръжение. Има над 400 предложения за „Армията”, като някои от тях наистина са безумни и не са рационални. Просто трябва да сме малко търпеливи и всичко ще си дойде на мястото. Имаме пълно разбирателство с кмета Фандъкова и със Столичната община за това какво трябва да се случи. Нашето намерение заедно с ръководството на ЦСКА е там да се направи реконструкция с изграждането на нови трибуни с нови козирки в рамките на сега съществуващата чаша. Пистата като се премахне, трибуните отиват напред. Тоест капацитетът може да се увеличи с 2000 седалки, а дори и двойно. Тук имаме разбиране. Големият въпрос е кога това нещо ще се случи, кога ще минат тези обсъждания на плана”, каза Красен Кралев.
Спорният министър потвърди, че ще има нов национален стадион.
„Ще го има, обещали сме. Мислим по тази тема. Ще стане ясно какъв тип стадион ни трябва, след като приключат разговорите с Гърция, Румъния и Сърбия за евентуалната ни кандидатура за европейско или световно първенство. До края на годината ще стане ясно“, заяви Кралев.