Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Край на сагата с Неделев

Край на сагата с Неделев

16-08-2019 Янаки ДИМИТРОВ

Интересът на Левски към футболистите на Ботев Пловдив Тодор Неделев и Кристиан Димитров е прекратен. Поводът: Двамата цяло лято не дадоха признаци, че им се играе за сините. Тези дни единият от тях дори е заявил на шефовете си, че няма смисъл повече да си играят на думи и той не иска да се говори за негово преминаване на "Герена".
Само преди седмица от Левски съвсем официално обявиха, че офертите към двамата национали от Ботев са актуални. Изпълнителният директор на сините Павел Колев дори вкара в употреба и закачка - номер 8 все още не е зает и свободен за картотека и Неделев сам трябва да реши дали му се играе с осмицата.
Треньорът на Ботев Желко Петрович онзи ден е информиран от шефовете си, че двамата футболисти няма да бъдат продавани през този трансферен прозорец. Канарчетата имаха финансови притеснения за покриване на текущи разходи. Надеждата им е била с продажба на Неделев и Димитров, на обща сума, надхвърляща 1 милион евро, да запушат доста дупки в бюджета. Парите за Левски не са били проблем и, така да се каже, са били готови за депозиране. Футболистите няколко пъти са показали колебания, но вече са категорични, че преминаване в София изобщо не е на дневен ред.
Освен това треньорът им се е оплаквал, че Неделев трябва да изчисти главата си, за да оправи играта си и Ботев да подобри представянето си. Желко Петрович дори пред камера и микрофон заплаши, че ако един от двамата бъде продаден, той на следващия ден ще си подаде оставка като треньор на канарчетата. А след поражението с 0:2 от Царско село заяви, че когато Неделев не вкара или не направи асистенция, отборът не може да победи.