Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Край! ЦСКА спечели конкурса за базите!

Край! ЦСКА спечели конкурса за базите!

04-01-2018 Тема спорт

Свър??и се! ЦСКА официално бе обявен за победител в проведения конкурс за стадион "Българска армия и базата в Панчарево. Съобщенията за това бяха залепени на стадиона и на базата, както и на вратата на стая №5 на Националния стадион "Васил Левски", както бе предварително оповестено. До 10 януари трябва да бъде подписан и договорът между "Сердика спортни имоти" и ЦСКА, но е възможно това да стане факт още в петък, 5 януари, или в понеделник, 8 януари.
От клуба са предложили цена от 62 000 лв. без ДДС на месец за наем на двете бази и 1 100 000 лв. без ДДС минимални инвестиции, които следва да се извър??ат в спортните обекти за срока на договора в процентно съотно??ение 70/30 спрямо двете обособени части: спортен комплекс "Българска армия"/спортен комплекс "Панчарево".
Първоначално подписаният контракт ще бъде за срок от 10 години, но след като бъде приет новият закон за спорта, ще има опция за удължаване за 30 години. Точно това се очаква и да се случи, за да може ЦСКА да реализира инвестиционната си програма, която е изключително амбициозна и мащабна. Както е известно, през последните 18 месеца базата в Панчарево бе преобразена, след като в продължение на близо 5 години бе в трагично и неизползваемо състояние. Сега там има три чисто нови терена, осветление, бунгалата се изцяло реновирани, извър??ени са и куп други дейности и в момента футболистите се готвят при адекватни условия. Тепърва предстоят още много солидни вложения, за да може базата в Панчарево да се превърне в една от най-добрите на Балканите.
Вчера малко преди обяд клубният сайт на червените обяви новината със следния материал:
„Тази сутрин на входовете на стадион "Българска армия" и спортен комплекс "Панчарево" бе??е залепено официално съобщение, което гласи, че ЦСКА е победител в конкурса за стопанисването на базите и ще бъде техен наемател в следващите 10 години. Договорът ще бъде подписан до 10 януари, а след като бъде приет новият закон за спорта, ще има опция за удължаване срока за ползване за 30 години.
Ето какво гласи съобщението (без редакторска намеса):
ОБЯВЛЕН??Е ЗА УЧАСТН??К СПЕЧЕЛ??Л КОНКУРС ОТКР??Т С РЕШЕН??Е №06/24.11.2017 Г.
От името на Председателя на комисията, назначена със Заповед № 03/13.12.2017г., във връзка с Ре??ение № 06/24.11.2017г. за провеждане на конкурс за отдаване под наем на активи собственост на "СС??" ЕАД, и на основание на чл. 16, от ПРУПДТДДУК, Общите условия и правила за провеждане конкурса, Ре??ение на Съвета на директорите на "СС??" ЕАД отразено в протокол № 5 от 22.12.2017г. и съставените протоколи с № 1, № 2, № 3 и № 4 и във връзка с взетите от нея ре??ения, обявявам ПФК "ЦСКА - София" ЕАД, Е??К 1100501548, със седалище и адрес на управление: гр. София, СО - район "Средец", бул. "Драган Цанков" № 3, стадион "Българска армия", представлявано от Трифон Стоянов Попов за спечелил конкурса участник за обект:
СПОРТЕН КОМПЛЕКС "БЪЛГАРСКА АРМ??Я", находящ се в гр. София, район "Средец", с.о. Парк "Борисова градина", представляващ поземлен имот с идентификатор 68134.109.30 с площ от 57 241 кв. м. и поземлен имот с идентификатор 68134.109.29 с площ 4668 кв. м., както и построените върху имотите сгради, подробно индивидуализирани в Приложение № 1 към общите условия на конкурсната документация.
СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ПАНЧАРЕВО", находящ се в гр. София, район "Панчарево", местността "Детски град", представляващ поземлен имот с идентификатор 55419.6702.5 с площ 97 242 кв.м. и построените в имота сгради, подробно индивидуализирани в Приложение № 1 към общите условия на конкурсната документация.
С уважение,
Председател на Комисията: ... /Кирил Тонозлиев/”.
Новината съвсем естествено предизвика вълна от задоволство сред привържениците на ЦСКА, които заляха социалните мрежи и форумите с хиляди коментари по темата.
„Това е една от най-важните крачки по пътя към завръщането ни на върха! Абсурдното е, че спечелихме конкурс за... на??ия дом! За другите това е даденост, подарък”, казва един от потребителите в официалния форум на ЦСКА. Друг пък отбелязва: „Най-важният ни зимен трансфер”.