Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Костов - от голяма надежда  до голямо разочарование

Костов - от голяма надежда до голямо разочарование

17-02-2015 Росен АНГЕЛОВ

Нападателят на Берое Станислав Костов пропусна да вкара от чиста позиция в самия край на мача срещу Лудогорец. Ако бе реализирал, заралии може би щяха да отидат в Разград за реван??а с два гола преднина. Този пропуск ни подсети за това момче, което бе привлечено от Пирин в ЦСКА преди 4 години. Възлагаха му се огромни надежди, критикуваха се треньори, защото не са му давали достатъчно ??ансове за изява – първо Радуканов, след това странният тандем Димитър Пенев – Дуци Симонович и накрая Стойчо Младенов. При нито един от тях Костов не можа да се наложи в ЦСКА. Мнозина си мислеха, че е пренебрегван. Но времето ги опроверга. Оказа се, че към него е имало прекалено зави??ени очаквания, които не кореспондират със спортно-техническите му качества. Не се забелязва и необходимият характер за голям футбол. Всичко при него се случва на бавни обороти. Затова и пускането му като флангови нападател е напълно безполезно - отсъства динамиката в играта му. За върха на атаката също не е оптимален вариант - липсват му изявени голмайсторски качества. Може би най-полезен би бил зад нападателя, защото притежава някакъв усет за комбинативна игра.
По всичко изглежда, че той не може да бъде ре??аваща фигура в отбор от горната половина на таблицата в А група. Нито в Ботев, нито сега в Берое Костов не успя да се утвърди в титулярния състав. Напротив – и на двете места си остана със статут на резерва, такава, каквото бе??е и в ЦСКА. А на 23 години той вече трябва??е да е водещ играч за отбора си, национал.
Костов дори не можа да стигне до своите 5 минути слава, такива, каквито имаха други двама бив??и нападатели на Пирин, до??ли в ЦСКА – Спас Делев и Антон Карачанаков. Те поне имат с какво да запомнят престоя си на „Армията”. Костов не остави никаква следа нито в ЦСКА, нито в Ботев, а сега затвърждава впечатленията и в Берое. Той е поредният пример за млад футболист, към който се създават прекомерни очаквания, които след това не могат да се припокрият с реалността.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар